Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: Ona

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ztrácí schopnost pochopit jeden druhého. Ve snímku Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. Ve filmu a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (89)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Určitě to chce vidět oba filmy. Verze Him mě asi bavila o něco víc. Zase to může bát i tím, že už jsem ten příběh viděla po třetí. I když pokaždé lehce pozměněn a s jinými detaily...Ale stejně může to hrát roli. Z kým se víc ztotožňuji a komu víc rozumím? Myslím že ted po tom, co jsem viděla i tenhle film to nedokážu říct. Po vidění Him jsem "její" chování nechápala a ztotožňovala jsem se spíše s Conorem. Ted už bych si tak jistá nebyla kdyby se mě někdo zeptal. Eleanořin pohled je filozofičtější, psychologičtější než jeho (alespoň mi to tak přišlo) realističtější a pragmatičtější (a to nemyslím ani negativně ani pozitivně). Jinak atmosféra zůstává perfektní stejně jako u Him a i u Them. Tady (Her) to je konkretně ještě podpořené právě tou niterností... Hodnocení-stejně jako u ostatních dvou částí, ale kdybych měla hodnotit jen ten nápad s rozdělením do několika úhlů pohledu bylo by to za plný počet. ----"Dad:"None of us know how to help you." Eleanor:"Please stop reminding me that something's wrong."---- ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od (pre mňa nudného a chladného) Him dokáže jej verzia stáť na vlastných nohách, pretože je emotívnejšia, zaujímavejšia a Jessica Chastain je dokonalá. Výborná vec robiaca spätne lepšie filmy z Him aj Them. Ale aj tak sa neviem zbaviť dojmu, že najlepšie by bolo, keby vznikol iba Them natiahnutých o nejakých 20 minút ( tie scény tam sú). Možno by projekt prišiel o svoju unikátnosť ale dostali by sme jeden z vrcholov žánru. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ned Benson | Hudba: Son Lux | Distribúcia: The Weinstein Company | Štúdio: Division Films, Dreambridge Films, Myriad Pictures, Unison Films | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržby: 985,007 $ | Ocenenia: Spolu - 3 nominácie || Kriste na nebi! Keď sa už autor rozhodne, že chce rozdeliť svoju filmovú predstavu na dva snímky, tak ať sú sakra odlišné!!! Tých pár scén a pár detailov, ktoré boli iné a vyjadrovali odlyšné vnímanie ženy a muža, boli len esenciálnou odlyšnosťou, ktoré nedodávali žiaden zmysel pre samostatné filmy. Z môjho uhlu pohľadu je to veľmi nepodarený experiment, ktorý je zaujímavejší svojími dvoma názvamy, než samotným obsahom. Totálna nuda. 2 len pre to, pretože je asi umenie natočiť to isté, ale so záberom na inú postavu... 30% | Atlas Praha, 7.11.2014 | ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Její verze je rozhodně lepší a nejspíš by i líp fungovala jako solo film. Je přístupnější a tak akorát odlehčená; plus se mi líbila i symbolika kurzu Teorie identity. Bohužel, tu jednu (klíčovou) scénu v autě se uspokojivě nepodařilo napsat ani napodruhý, a proto s hodnocenim nikam vejš zkrátka nepáchnu. Tak snad někdy příště... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročítám si komentáře a ženy kritizují pohled ženy, píší, že by takto nekonaly, neztotožňují se a více se jim líbí mužská verze příběhu. Muži naopak za egoistické chování označují mužskou verzi příběhu, lépe hodnotí pohled ženy. ...Provedl bych jediný závěr: režisér prostě nebyl schopen dostatečné empatie a zpopularizoval přístup male&female k tragédii ve vztahu. Za ty herecké výkony a experiment dávám tři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno