Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 5

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (142)

Teg 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, ten obsah psal nejspíš někdo kdo viděl jenom upoutávku. Zadruhé, ten film je slátanina prvoplánových dojákových scén a žánrových klišé, které v samotném závěru dotáhnou do naprosté absurdity aby z diváka vydojili poslední zbytek emocí. Zatřetí, lituju, že jsem si ho pustil a příště se raději kouknu třeba na Klepání na nebeskou bránu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Na smutnou notičku, ale jelikož jsou dvě hlavní představitelky "nenormální tlamy", je zlehčován mnoha vtipnými nebo úsměvnými momenty. Pěkná kamera, pohodová hudba, perfektní scénář a Toni i Drew byly moc fajn. Víte, když má člověk někoho moc rád a ten někdo vážně onemocní, je to vždycky k pláči. My jsme plakali taky. A hrdě. :-) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ok - je tam plno klišé, je tam plno lásky, ale hlavně to na mě působilo jako krásná dvojice, která si v životě prošla opravdu mnohým a jsou proto pro sebe ochotné udělat cokoliv a blázniviny, které opravdu prožívaly byly super :) :) Je to hezky svižné a jasné - na začátku filmu a proto mě to již po pár minutách zaujalo. Je to hodně citlivé téma, které se může plno lidí dotknout a i když je tam plno silných momentů a přiznám se, že jsem brečela - sakra, je to film :D :D :D Je to fikce založená na příbězích, kteří si lidé vytvořili v hlavě :) A podle mě silně přesvědčivě :) Cooper a Collete - hodně zajímavý pár, který mě překvapil a Jacueline Bisset byla bombastická :) To, jak předat informaci dětem - hodně zajímavé a povedené. Prostě mi přislo, že pracovali s veškerými dostupnými možnostmi, jak citlivě tuto situaci vyřešit...a proto by si z toho mohlo plno lidí vzít případ, jak žíti svůj život a vážit si toho, že tohle nemusí prožívat.... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jímavý příběh zabalený do sympatických hereckých výkonů Drew Barrymore a Toni Collette. Byl jsem až překvapen, jak dynamická a doplňující se dvojice z této kombinace vznikla. Film samotný kromě přemrštěné stopáže nemá téměř žádnou chybu, všechny emoce jsou zde rozumně dávkovány, takže alespoň pro mě je Miss You Already překvapivým a emočně pohlcujícím filmovým zážitkem, ke kterému se s chutí budu rád vracet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť mierneho dojmu prvoplánovosti a sentimentality, ale našťastie to zase v tomto smere nebolo až tak prehnané. Úvod sa vydaril, pomerne reálne vystihol podstatu takejto smutnej udalosti (ťažká choroba) ako vo vzťahu k deťom a rodine tak i smerom ku kamarátke. Tu ma oslovil hlavne zdanlivý Millyin egoizmus, čo je u smrteľne chorých ľudí celkom bežná vec a reálna záležitosť. Žiaľ od mastektómie si už film nedokázal udržať takýto triezvy reálny prístup a skĺzol do už zmienenej účelovosti, aj keď na druhú stranu posledné fázy umierania boli dramaticky a herecky veľmi dobre zvládnuté. Na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Dva detailní záběry ve filmu byly natočený na iPhone, jelikož to podle režisérky Catherine Hardwicke působilo intimněji. (hansel97)
  • Když si Jess (Drew Barrymore) a Millie (Toni Collette) povídají o diagnóze rakoviny a pleši, řekne Jess, že pleš je běžná. Na to však Millie odpoví, že běžná je jen u mužů, miminek a u E.T. Tím naráží na jednu z prvních rolí představitelky Jess, Drew Barrymore, ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (hansel97)

Reklama

Reklama