Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Necron 

všechny recenze uživatele

- Není můj pták nádhernej? - Protože já si myslím, že je zatraceně nádhernej. - Myslím, že je to parádní umělecký dílo. - Jako Renoir. - Nebo Picasso. - Obraz mýho ptáka by měl viset v Louvru. - Studovali by mý péro v uměleckejch školách. - Celý hodiny by studovali úžasný tvary týhle nádhery. - Nemyslíte? - Taky by měli mýho ptáka studovat vědecky. - Protože se vymyká přírodě. - Můj pták je tvrdej. - Je to kov, je to ocel, je to titan. Nepoleví. Neochabne. - Můj pták může stát celej den. - Jako dobrej voják, kterej chce udělat dojem na nadřízený. - Kdyby můj pták mohl dostat medaili, má ji. - Kdyby po něm mohli pojmenovat školu, udělají to. - Kdyby mohl zachránit somálský děti před hladem, udělal by to. - A dostal by za to kurva Nobelovu cenu míru. - První cenu udělenou ptákovi. - Můj laureát Nobelovy ceny je jako gepard! - Elegantní, nebezpečnej a vražednej. - Měly by se psát sonety o tom, jakej nebezpečnej gepard můj pták je. - Básně, hry. Měly by se kvůli němu vést války, hroutit říše. - Můj pták je blesk. Je to oheň. - Je to vulkán s vařícím posvátným semenem, lávou. - Cukr a koření a všechny věci... - Krása. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Božské dielo. Na toto nezabudnem. Príjemne ma tento film prekvapil. Jude Law hral postavou, v akej som ho ešte nevidel. Snímka obsahuje veľa srandovných pasáží, ktoré väčšinou vychádzajú z úst samotného Lawa. Veľmi som sa u tejto snímky bavil. Britská moderná gangsterka v štýle Podfuck. Jude Law výborný a uveriteľný. Dej má spád aj keď je jasné, že to nevedie k ničomu dobrému, pretože veľké happyendy sa u takých filmov moc nenosia. Len tie malé. Napriek tomu som bol zvedavý ako to celé dopadne. Veľmi som si postavu Doma Hemingwaya obľúbil. Je to taký nasraný gangster. Naozaj za takýto výkon by si Jude Law zaslužil Oscara. Musíte vidieť !! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je famózní: nadnesenými slovy překypující chvalozpěv na svého ptáka – a ne, hlavní postava není nadšený ornitolog. A tak se to veze po zbytek filmu. Ostatní jen statují, zatímco Jude Law v roli užvaněného ale i básnického Falstaffa na sebe strhává veškerou pozornost. Proud jeho vychloubačných řečí je k nezastavení, někdy odpudivý, jindy legračně nabubřelý a malinko i lehce smutný, protože on ví, že nikdo jiný mu tak vysoký kredit nedá a tak si ho musí dodávat sám. Fajn, že hlavní postava není černobílá. Špatně, že snímek nedrží linii a občas se propadne do sentimentu. Škoda konce, který jakoby chtěl vyrovnat úžasný úvod, je absolutně nijaký. Dokonce se ani nedá říct, že je nevýrazný. Tenhle film prostě konec nemá. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná herecká one-man show jako v případě nedávného Sviňáka s McAvoyem. Jenom zde je charakter Doma Hemingwaye přeci jen o něco výživnější a šťavnatější, než v případě věčně zfetovanýho poldy. Jude Law si to prostě dává a navíc tahle šílená jízda drží díky Shepardově neselhávající režii přeci jen o něco více pohromadě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

My letci máme ocelové ptáky, ale co je to proti Domovu titanovému penisu, který je tak nádherně tvarovaný, že by se o něm měly psát básně? Asi nic, protože Dom je sice jenom zmetek s velkým egem, ale jeho sebestředné kecy a nekontrolovatelné násilnické sklony jsou neodolatelně zábavné. To se ovšem nedá napsat o uplakaných rodinných scénách, při kterých se namachrovaný parchant bez mávnutí kouzelného proutku mění v uplakaného tatíka a kazí tím celkem povedenou taškařici. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama