Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo. Drama, komedie, krimi? Podle rozdělení ano, v reálu však dost nepovedené. Jude se nám sice malinko osvalil, zhrubl, ukáže ve filmu skoro všechno, což mi však na nějaké vyšší hodnocení zdaleka nestašilo. Celý film střídá některé dobré okamžiky, s hodně podprůměrnými, což se musí projevit i na mém hodnocení. Zlatej Sviňák. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý britský snímek. Spíše drama než komedie, ovšem na anglický způsob, takže ve výsledku velice černá komedie, kde černá převládá a komedie je velikosti písma ala zadní strana složení dětské paštiky. Jude Law si roli Doma, který trpí snad i maniodepresivní psychózou, velice užíval. Jeho herectví jsem mu žral od začátku do konce. Bohužel, ovšem scenáristicky mi přijde o spatlanec několika příběhů v jednom, kde jeden příběh nijak zásadně neovlivňuje druhý (nechci spoilerovat). A z tohoto důvodu u mě zase tolik snímek nezabodoval. Rozhodně rád jsem ho viděl, ale znovu už nemám potřebu se na něj podívat. 70% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Od úvodného ptákového monológu som si vravel, že ospevné komentáre možno nepreháňali. Potom však nasledovali rozpačité chvíle s bossom a nudné rodinné patálie. Ani výborná scéna s trezorom nič nezachránila. Jude Law tu dosť dobre exhibuje, ale v konečnom dôsledku sa jedná o zbytočne vydanú energiu. Presne ako vo filme Bronson, jedna výrazná postava jednoducho na veľký dojem nestačí. Tešil som sa, ako ma Dom Hemingway zabaví a p*ču z toho. Takéto nič nehovoriace plácanie slámy by skvelo pasovalo na dožinky. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hmm... dobré no. Jude Law a Richard Grant za 1* a jinak to celé stojí za ***** aka snímek se dá popsat vlastními slovy Doma: "fuck fuck fuckin' fuck". Ne nekecám, každé druhé, někdy i tři slova po sobě byla tato. Opravdu po určité době už se stávají ona slovíčka otravnými, nehledě na to, že nikdy nezačala být vtipná. Jediné chvíle, kdy se vykouzlil malý úsměv na mé tváři, byly asi čtyři slovní přestřelky, kdy se slovíčkařilo... the end. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jude Law ukazuje, jak moc zajímavým hercem ve skutečnosti je a prezentuje se skutečně odpornou postavou, která ale pro mě byla snesitelnější než postava Jamese McAvoye ve snímku "Sviňák". Hlavně první polovina mě dostala, protože Jude zde byl opravdu hnusně neodolatelný. Příběh samotný už mi dál zase tak výjimečný nepřišel a nakonec mi i bylo jedno, jak to dopadlo. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama