Reklama

Reklama

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (815)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, tady Vladimír Čech z pořadu Chcete být milionářem. Dovolali jsme se správně na linku 911? Pomoc by od vás potřebovala jedna nesympatická vyplašená blondýnka. / A ku*va! Hele, tady Berry, teda Jordan. Jsem trošku ve stresu, ale OK. Vo co gou? / Ahoj, tady Casey. Potřebovala bych vědět, jestli mě ten roztomilej pán, co mě právě unesl, za Á vykuchá, za Bé vopíchá, za Cé sveze domů nebo za Dé všechno dohromady? A máme na odpověď jen hoďku a půl, tak si prosím tě pospěš. / Klid, Casey, bude to trošku nervák, ale my už se k té odpovědi s pomocí nějakých záchytných bodů a hromadou náhod určitě prokoušeme. Jo, a ve finále jedeme na půl ; ) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá dávka thrillerovej atmosféry v rukách ostrieľaných žánrových tvorcov nemohla dopadnúť zle. Vlastne mohla, ale režisér stavil na istotu a hlavnú príbehovú líniu postavil na základoch klišé. Ukázalo sa ale, že v tomto prípade to vôbec nie je zlá vlastnosť, pretože pokiaľ viete s klišé dobre pracovať, tak vlastne nemôžete nič pokaziť. Náhľad do krízového centra tiesňových liniek je atraktívny a divácky príťažlivý, dynamicky je to naozaj namazané, dej plynie jedna radosť, občas zaškrípu dialógy, ale nebudete čakať oscarové nominácie, tak sklamaní nebudete. 80%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film nás zavádza do neopozeraného prostredia psychicky náročnej práce operátorov linky 911 a vsádza na emocionálne herectvo oscarovej Halle Berry, pre ktorú sa "jej prípad" stane veľmi osobným. Thriller sa slušne rozbehne, je drsný a napínavý, jazda obete v kufri auta ponúka nové momenty. Ale vo finále, ktoré mu malo nasadiť korunu, stráca veškerú invenciu a servíruje iba klišé na klišé, s fádnym zakončením s nulovou katarziou. Výsledok je tak rutinnou jednohubkou, ktorá nemá čím vyniknúť medzi desiatkami podobných honičiek po vrahovi a záchranách unesenej obete. Mlačanie jahniat a Se7em sú nedostižné, o niekoľko svetelných rokov ďalej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No po pravde takova pecka aby to muselo bejt v cervenych cislech to teda neni to ani nahodou je tu sice ma oblibenkyne Halle Berry hudbu sklada John Debney ale nenecham se zase ovlivnit vetsinou a nevidim to na vic nez na prumer zacatek mne jeste docela zaujal mame tu sondu do zajimavyho prostredi ale bohuzel ten slibnej namet se postupne zacina topit v prumernosti Berryova si to dava z prehledem to rozhodne spis mne srala ta unesena pipina v kufru co desne prehravala a furt jenom jecela oh my god on ma lopatu on mne chce zabit a pohrbit! po pravde receno byla mi tak sympaticka ze jsem ji od zacatku ani nic jinyho nepral no a ten vrah? to je jenom nervozni agresivni vypatlanec co se chova fakt jak hovado a vrsi jednu chybu za druhou proste traged v druhy pulce uz to slo povazlive z kvalitou z kopce a nastesti to neni zbytecne dlouhy a vcas to skonci a dalsi vec kterou musim podotknout je fakt ze jsem v tom tak trochu videl propagacni agitku a reklamu na linku 911 neco tak trochu ve stylu jako aha vas unesli? tak to jo ale nebojte se tady jsme v Americe zemi neomezenych moznosti takze vas samozrejmne vystopujeme a zachranime coz ovsem zase na druhou stranu neni takovej kumst vzhledem k tomu jakej je ten vrah idiot kterej jedna naprosto nelogicky a dela vsechno proto aby ho odhalili no takze se sebezaprenim z lasky ke sve oblibenkyni a za slusnou prvni pulku to vidim na ten slabej prumer a tri hvezdice s odrenyma usima ale na vic to fakt neni osobne netusim proc je z toho zase kazdej tak unesenej az je to vytazeny na 73% ale nehodlam se tady tim nejak obsirne zabyvat pro mne osobne proste jenom dalsi prumernej thriller s dobrym nametem a nevyuzitym potencialem jakych jsou tucty nic vic ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dávam filmu 4*. Občas to skĺzlo jemne do klišé (najmä v záverečných momentoch filmu), no inak musím povedať, že ide o vynikajúci thriller, ktorý vás atmosférou skutočne pohltí od začiatku až do finišu. Halle Berry v role Jordan je skvelá, rovnako skvelý výkon dáva aj mladá Abigail Breslin, ktorej človek verí každú sekundu, čo je uväznená v aute a snaží sa odtiaľ dostať. Michael Eklund ako šialený zabijak vyniká rovnako a celkovo chválim fantastickú réžiu. Ja som si film veľmi užil, čakal som dobrý thriller a ten sa mi tu aj dostal. A je super konečne zase vidno Halle Berry v dobrom filme. Lebo to je často pre mňa príklad talentovanej herečky, ktorá si len nevie vybrať dobré filmy. Tu je to pravý opak. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (16)

  • Když Halle Berry (Jordan Turner) natáčela jednu scénu, tak spadla velmi tvrdě na betonovou podlahu a udeřila se do hlavy. Halle upadla do bezvědomí, natáčení bylo na celý den přerušeno a herečka odvezena do nemocnice, kde lékaři naštěstí nezjistili žádná vážná zranění. (Duoscop)

Reklama

Reklama