Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som zmenil názov filmu, čs. preklad by mal byť jednoznačne Plaváček. Tento názov, by sa tomu určite viac hodil. Ináč je to v podstate priemerná komédia s geniálnym komikom v hlavnej úlohe. Zopár naozaj vtipných scén, ale nezaraďujem to k mojim top filmom s Louisom de Funésom. Pre mňa zostane pamätná najmä scéna Funésa doslova oblečeného do kajaku. A celkom pekný záver, potešilo ma, že Fourchaume a Castagnier nakoniec uzavreli spojenectvo, čím dostali na druhú dráhu podvodného Taliana. Na záver znova klasika - geniálny dabing Františka Filipovského. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Funesovky nie sú moje obľúbené, ale rád si ich pozriem. Táto ma jemne sklamala, ale je tu kopec vtipných momentov a dobrá zápletka. Dej je jednoduchý a myslím, že tvorcovia chceli dosiahnuť z minima maximum. Zase to celé stojí na Funesovi, ktorý stále hláškuje a vtipkuje. Zdalo sa mi to veľlmi zmetené a chaotické , no nadpriemer to určite je. 65%. ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Pokud bych vzal v ůvahu nostalgii, tak to na ty **** dá. Přece jen je to jeden z těch filmů, na která jsem už jako capart koukal s našima. A některé scény, jako například ta s velebníčkem na rozpadajícím se kůru jsou prostě "boží". Na druhou stranu spousta nepříliš vtipných scén neumí v pravou chvíli skončit. Ale čert to vem. Ve výsledku je to milý a příjemný film ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická bláznivá komedie Louis De Funese, bohužel už asi v polovině je to docela nudné. Ani se nedá napsat, o čem to vlastně je - architekt lodí udělá bomba loď, všichni ji chtějí, jeho šéf ho ale před tím vyhodí, pak ho celý film přemlouvá k podpisu nové smlouvy a pak to skončí novou hoňkou. Celkem přitroublé. Ale zase všechna čest - je tam mnoho a mnoho k smíchu. Takže volím zlatý lepší střed. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nekolikrat jsem se u toho od srdce zasmala, napriklad u sceny s kazanim - napadne mi pripominala naseho Svejka. V nekterych chvilich uz mi ten kraval a vsechno prislo otravne, ale zkratka libilo se mi to. Dala bych i 4 hvezdicky, ale zase ve srovnani s Cetnikem... Take bych pripomnela bezva scenu se zelenou barvou, take parada! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Když Fourchaume (Louis de Funès) hledá Castagniera (Robert Dhéry) a zabloudí do jakýchsi ruin, při každém ze dvou jeho výkřiků „Castagnier!“ spadne z rozbořených hradeb několik balvanů. Při druhém výkřiku je jasně vidět klacek, kterým někdo ze štábu z hradeb kameny shazuje. (pjotri)

Reklama

Reklama