Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Přetažený humor, postavený na systému "točte hlavně mě", ostatně jako všechny komedie z pozdějšího Funesova odpoledne. A také bohužel i zde platí pravidlo - pokud si představíte film bez této osoby - naprosto crazy splácanina bez hlavy a paty. Na mne působí po těch mnoha letech už únavně a nejsem si jist, zda bych raději někdy nezvolil televizní noviny s tím po moci prahnoucím hrochem, idolem odbarvených blondýn, v titulní zprávě. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No jo, Plaváček.:-))) Jak se tak koukám tak tohle je nejvtipnější Funésovka která sice nemá zrovna nějak exra zápletku (dalo by se říct že ve druhé polovině ani žádnou nemá) ale když máte záchvaty smíchu a žasnete nad nápady typu obojživelného kajaku tak je vám to prostě úplně jedno. Ach, jak já mám tento film rád a jak se mi k němu píše težko komentář.:-))) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný Funes, a to doslova. Pastelové barvy hrají po celou dobu a nejvíce září ta zrzavá rodina Castagnierových. Funes je i na své poměry velice crazy. Řádí ve svý fabrice na plachetnice, v majáku, na kajaku, na traktoru… No prostě další jeho vynikající střeštěná role v dalším jeho potrhlém filmu. Škoda, že je to poněkud neznámý film oproti jeho jiným filmům. [9609. hodnocení, 178. komentář, 76%] ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nekolikrat jsem se u toho od srdce zasmala, napriklad u sceny s kazanim - napadne mi pripominala naseho Svejka. V nekterych chvilich uz mi ten kraval a vsechno prislo otravne, ale zkratka libilo se mi to. Dala bych i 4 hvezdicky, ale zase ve srovnani s Cetnikem... Take bych pripomnela bezva scenu se zelenou barvou, take parada! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě než spatřili světlo světa Weasleyovi, byli nejslavnější rusovlasou rodinou Castagnierovi. Tonoucí se stébla chytá má celkem slušnou první polovinu (Fourchaumova "oprava" lodi či hroutící se kazatelna měly své kouzlo), pak se však humor začne měnit spíše ve sled akčně laděných scén, které jsou někdy až zbytečně protahované (trable s traktorem). Lhal bych, pokud bych řekl, že jsem se u Tonoucího nepousmál, ale osobně si myslím, že má Louis de Funès na kontě povedenější komedie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)

Reklama

Reklama