Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

Pierre 

všechny recenze uživatele

No jo, Plaváček.:-))) Jak se tak koukám tak tohle je nejvtipnější Funésovka která sice nemá zrovna nějak exra zápletku (dalo by se říct že ve druhé polovině ani žádnou nemá) ale když máte záchvaty smíchu a žasnete nad nápady typu obojživelného kajaku tak je vám to prostě úplně jedno. Ach, jak já mám tento film rád a jak se mi k němu píše težko komentář.:-))) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès a jedna z mnoha nestárnoucích komedií, která je svým charakterem a dějovou linkou podobná snímku ´Senzační prázdniny´, který natočil ve stejném roce. Tam se coby ředitel školy hnal za svým filmovým a vlastně i skutečným synem, zde pro změnu coby majitel loděnice za svým konstruktérem v rámci kšeftu. To jen tak bokem zase připomíná snímek ´Jeden hot a druhý čehý´, kde kvůli honosnému výdělku jako majitel firmy rozšíří dílny až do svého domu. Ale to vzniklo až o hodně později. Při své cestě zažije nemalá dobrodružství a etud, kdy se divák muže uválet smíchy. Na to, že snímek vznikl v roce 1967, nijak nestárne a svým humorem a skeči dokáže pobavit i dnes. Louis de Funès ve spojení s hlasem Františka Filipovského je pro pobavení trefou do černého. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plaváček je zmetek. Vyhozený peníze." Cholerický pan Fourchaume je klasicky skvělý, ale už ve filmech dostával lepší nahrávky než od zrzavého klanu Castagnierů. Mě tedy nejvíce bavilo cvičení se závorami, invalidní vozík s funkcí přemetů a geniální seskočení z traktoru do louže. Spousta gagů mi však připadala jak z němé grotesky a to mě zase tak moc nebavilo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný Funes, a to doslova. Pastelové barvy hrají po celou dobu a nejvíce září ta zrzavá rodina Castagnierových. Funes je i na své poměry velice crazy. Řádí ve svý fabrice na plachetnice, v majáku, na kajaku, na traktoru… No prostě další jeho vynikající střeštěná role v dalším jeho potrhlém filmu. Škoda, že je to poněkud neznámý film oproti jeho jiným filmům. [9609. hodnocení, 178. komentář, 76%] ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Perfektní obsazení a možná je to lepší než všichni fantomasové dohromady. Louis de Funés tady má prostě svůj herecký koncert a kromě Michela Galabru, jako by tam nikdo jiný ani nebyl. Mimochodem scéna v kostele... nejvtipnější scéna francouzského filmu :-D možná teda... pokud neobjevím jiný film ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Když Fourchaume (Louis de Funès) hledá Castagniera (Robert Dhéry) a zabloudí do jakýchsi ruin, při každém ze dvou jeho výkřiků „Castagnier!“ spadne z rozbořených hradeb několik balvanů. Při druhém výkřiku je jasně vidět klacek, kterým někdo ze štábu z hradeb kameny shazuje. (pjotri)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama