Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si zvyknout na to, že Funese dabuje Lábus. Hlas dvorního dabéra pana Františka Filipovského je nezaměnitelný a vyloženě filmu chybí. Bohužel se na tom nedá nic změnit. I když už je tady z Louise dědek, tak stále neztrácí nic ze své obrovské energie a hereckého umu, kterým byl dosytosti obdařen. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésův film se povedl. Příjemná oddychovka na jedno odpoledne. Výborná melodie, která mě každý den ráno probouzí z mobilního telefonu. Dva staříci prděním přivolají mimozemšťana z planety Ox, kterému zachutná polévka zelňačka. I když mě nechutná, tento film s jejím názvem jsem strávil dobře. Dále musím vyzdvihnout velmi pěkný obraz, ač je film natočen začátkem 80. let, působí to díky obrazu, jako by to bylo natočeno teprve nedávno. Škoda jen, že se film k nám do ČR dostal až po smrti Filipovského, protože dabing s Krampolem (není mu moc rozumět, protože se snaží až moc napodobovat Filipovského), nebo s Lábusem (ten ho nenapodobuje vůbec, ale i tak je to příšerné) stojí za starou bačkoru a někteým lidem to znechutí tak, že filmu dají menší hodnocení. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veru, veľmi som bol sklamaný týmto filmom. Na počiatku prízemné prdiace gagy, neskôr zlátanina bez ladu a skladu. Poriadnu dávku môjho odporu k tomuto filmu pridal i dabing Funésa Krampolom, ktorý sa ani zďaleka netriafal do replík originálu. Viackrát som postrehol už zatvorené ústa Funésa, kdežto Krampol sa ešte v pohode vykecával. Podľa mňa, tam boli úplne nedotiahnuté charaktery, z ktorých najviac nepodareným bola manželka Funésa .... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, kdy se mimozemšťané zamilují do (ne)obyčejné zelňačky, mě prostě dostal. Nádherná poezie všedních dnů dvou "staříků", který chtějí v poklidu a pohodě dožít svůj nelehký život v originálním a neopakovatelném prostředí francouzského venkova. Prostředí, které místo toho, abychom ho uchovali, tak ho ve jménu pěněz a ke škodě našich potomků, systematicky ničíme. A tak musí přijít mimozemšťané, aby alespoň kousek tohto nádherného světa zachránili. Jak symbolické. Dávám devět z deseti, takže za 5*. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Luis už je tady starej páprda. Chutná mu víno a zelňačka. Mezi náma...hned bych na ten francouzskej venkov vyrazil. Dabing pana Lábuse je jiný ale má svou vlastní polohu nekopírující ani Františka Filipovského ani nikoho jiného. A to je moc dobře a filmu to pomáhá. Kde mám tu flašku červenýho ... jdu koupit zelí:-D ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama