Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

woody 

všechny recenze uživatele

Film není vyloženě špatný a Louis De Funes je tu lepší než v Četníkovi a Četnicích, Jean Carmet mu dobře nahrává, triky taky nejsou tak špatné.Hlavní problémy jsou za a) ve scénáři, který z původní skvělého Falletova románu nechal jen tu kostru s mimozemšťanem, ženou a parkem.Na vedlejší příhody(např. s dědečkem střílejícím na bošany nebo zlaťáky na svatbě), které mě nejvíc pobavili prostě nezbylo místo a za b) člověk se těší na ten zajímavý dabing pana Lábuse a co od Novy dostane?!KRAMPOLA, který nejen že sprostě vykrádá pana Filipovského ale není mu vůbec rozumět.Měl si radši zajít na liposukci a ne takhle prznit jeden z nejlepších dabingu-pan Filipovský se ještě teď otáčí v hrobě.Ale De Funes vypadá v těch dřevácích srandovně. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia mali naštudované surrealistické princípy konkrétnej iracionality, voľného prúdu asociácií a čistý psychický automatizmus bez akejkoľvek rozumovej kontroly a ohľadov morálnych či estetických. Alebo nie? Budem teda uvažovať triezvejšie. Film, v ktorom sa je, pije a prdí tak často ako v nijakom inom môže byť parafrázou na okrídlený termín carpe diem. Lenže nemám žiadne indície, že je tomu naozaj tak. V závere sa dá uvažovať o sociálno-kritickom tóne a pietnom rozjímaní nad pominuteľnosťou tradičného spôsobu života, indícií je na to dosť. Ale pre také vzletné idey je forma, ktorá bola zvolená, tak strašne hlúpa, až ma to znovu privádza k prvej vete. Vidieť Majstra v takej donebavolajúcej trápnosti je tak tristné... ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

bohémsky úlet dvoch starých bardov francúzskeho filmu, a snáď aj niečo ako "dernier adieu" Louisa de Funésa s odkazom pre divákov..... Louisov "Glaude" má ďaleko od predchádzajúcich závistlivcov, namyslencov, mizantropov, sebeckých boháčov, snobských ješiťákov alebo lakomcov.... tentokrát je jeho postava presýtená človečinou, láskyplnosťou a priateľstvom... akoby nám maestro v závere svojej kariéry chcel povedať: "Mal som vás rád. Žite spolu v priateľstve a mieri, a nikdy neprestante byť ľuďmi. Nenechajte sa strhnúť moderným svetom a vždy si zachovajte svoju tvár. Ja vás opúšťam. Stretneme sa na planéte Oxo :)".... možno sa moc nenasmejete (aj keď Jacques Villeret v jednej zo svojich prvých rolí vám určite pošteklí bránicu svojou streštenou postavou ufónka), ale určite vás tento film zahreje na duši...a možno aj trošku rozosmutní..... UPOZORNENIE! ak sa vám zdá humor, kde sa "mimozemský koráb" privoláva gargarizmami sprevádzajúcimi záverečnú fázu ľudského trávenia v podaní starých pánov Funesa a Carmeta, radšej tento film nepozerajte :)) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésův film se povedl. Příjemná oddychovka na jedno odpoledne. Výborná melodie, která mě každý den ráno probouzí z mobilního telefonu. Dva staříci prděním přivolají mimozemšťana z planety Ox, kterému zachutná polévka zelňačka. I když mě nechutná, tento film s jejím názvem jsem strávil dobře. Dále musím vyzdvihnout velmi pěkný obraz, ač je film natočen začátkem 80. let, působí to díky obrazu, jako by to bylo natočeno teprve nedávno. Škoda jen, že se film k nám do ČR dostal až po smrti Filipovského, protože dabing s Krampolem (není mu moc rozumět, protože se snaží až moc napodobovat Filipovského), nebo s Lábusem (ten ho nenapodobuje vůbec, ale i tak je to příšerné) stojí za starou bačkoru a někteým lidem to znechutí tak, že filmu dají menší hodnocení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama