Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (196)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Odpočinková francouzská komedie. Půvab filmu tkví v kontrastu dvou představitelů různých žánrů. Cením především Jeana Gabina, který ačkoliv komedie byla doménou Funése a jeho chladný vztah k němu a vůbec jeho stylu hraní byl známý, ztvárnil svou roli (napsanou bezesporu jemu přímo na tělo) nezapomenutelně bravurně ve stylu Tuláka Archimeda. K tomu samozřejmě Funés hraje svou klasiku. Důkaz paradoxu, že napjaté vztahy na place mohou vyplodit příjemný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funésových filmů i přesto, že hrál se štábem, se kterým dříve nebyl prakticky v kontaktu a ta nervozita je tam ze začátku trochu znát. Později se ale duo Funés - Gabin tak sžije, že je to jeden vtip za druhým. Mimo to scénář byl spíchnutý ze dne na den a tak se na něm během natáčení i pracovalo a Jean Gabin jim do toho dost kecal, ale hlavní je, že se to povedlo a tyto dvě francouzské legendy se spolu potkali a natočili tuto skvělou komedii. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen podprůměrný scénář má komedie Tetovaný o nezkrotné touze obchodníka odkoupit tetování na zádech urozeného legionáře. Na tři *** ji vyzvedává jen herecké umění Jeana Gabina a překvapivě snad i ještě více Louise de Funèse. Skluzavka do hladomorny byla ovšem taky výtečná... Mimochodem - údajný autor tetování Amedeo Modigliani byl osobitý "prokletý" italský malíř, který se zaměřoval především na portréty. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XSkbAzxGpZk ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dvojice Gabin a Funés - co dodat ? Příjemnou zábavu......Drž hubu !! Co mám držet ?? To říkám jemu !....... Jedno tetování na zádech rozjede sérii vtipných i smutných scén. Aby Louse de Funés získal toto tetování je schopen udělat téměř vše. I mamon má ale své meze. CITÁT - Čas není můj pán. Někdy to bylo i smutný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Denys de la Patelliere /Taxi do Tobruku, Rvacka v Paname/ natocil podla mna len 2 schopne filmy, a to jednak Taxi do Tobruku a tento le Tatoue. Mozno aj preto, ze mu slubili ucast jednak Louis DeFunes /Cetnik ze Saint Tropez, Fantomas/ a jednak Jean Gabin /Touchez Pas au Grisbi, Heroin, Sicilsky Klan/. Film ma dobry pribeh, takze nuda opat nedostala sancu an rozvoj, Obaja herci vedia hrat, tempo dobre, dialogy su na urovni, teda za mna dalsia takmer kultova francuzska komedia /i ked o tom by sa dalo polemizovat/ : 92 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • O tomto filmu, zejména o vztahu mezi Jeanem Gabinem (Legrain) a Louisem de Funèsem (Félicien Mézeray), koluje spousta informací. Nicméně jejich rivalita nebyla taková, jak si všichni myslí. Dokonce se v některých scénách na začátku dobře bavili a rozesmávali se navzájem – to je zachyceno v závěru filmu, kdy spolu obědvají. Hlavním důvodem, proč spolu na place moc nemluvili, byl fakt, že každý z nich preferoval jiný styl herectví. Gabin byl pedant, který se učil text do nejmenšího detailu a také ho dodržoval, kdežto Funès byl improvizátor, který potřeboval znát pouze podrobnosti o scéně. Jeho postava ve všech komediích byla prostě vhozena do určité situace a bylo pouze na něm, jak z nich vybruslí. Gabin se tak potřeboval soustředit na scénář, kdežto Funès si promýšlel možné východiska z těchto scén. A tak se stávalo, že díky Funèsově improvizaci musel být scénář upraven, aby dával smysl. Každopádně v době natáčení nebyl scénář hotov a dá se říct, že se psal za pochodu. (Untentrauer)

Reklama

Reklama