Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (196)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej je pritiahnutý za vlasy. Dokonca až tak, že nedáva zmysel a počiatočný nápad nie je tlačený tým správnym smerom. Kupcovia solia peniaze úplne bez rozmyslu a ak by Felicien trochu rozmýšľal, pochopil by nezrealizovateľnosť takéhoto obchodu. Funes sa zasa pitvorí, tentokrát dokonca aj Gabin a príliš vtipné mi to nepripadalo. Má to ale nejaký ten šarm dôb minulých. Medzi zlatú klasiku francúzskej komédie (kde sú tie časy) si Tetovaného určite nezaradím. 50% ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

já nevim, ale posledních pár let mě ten styl humoru Louise de Funése nějak nebere. Je na můj vkus až moc uřvaný a buranský. Nicméně Jean Gabin vrací do příběhu klid a pohodu a jeho posílání do hladomorny mě vyloženě bavilo. Celkově se mi moc líbila zápletka a postupná přeměna hlavních postav, ale bohužel žádný velký filmový zážitek to nebyl. Ani nedoporučim, ani znovu nekouknu... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Pane ministře! Vaše excelence!" Netušil jsem že tenhle film existuje. I přes lehce vodový scénář to s dabingem Františka Filipovského a Čestmíra Řandy stojí za to, a konec, ten je vůbec ze všeho nejlepší :-) EDIT 2022: Idylka francouzského venkova, člověk by měl hnedle chuť se tam aspoň na léto přestěhovat :) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jelikož se Jean Gabin a Louis de Funès v reálu moc nemuseli, tak to jiskření mezi jejich postavami vypadá velmi věrohodně. Možná to není tak vtipná komedie, jak bychom od Funèse očekávali, ale i tak se zde humorných scén dočkáme. V minulosti se mi tento film moc nelíbil, ale teď jsem už na něj zřejmě dostatečně uzrál. Třeba se mi to jednou podaří i u Zelňačky... P. S. Jsem to jenom já, kdo v hudbě při noční scéně na hradě slyší vykrádačku znělky Růžového pantera? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Původní konec filmu měl být takový, že Mézeray (Louis de Funès) nedodrží slovo a postaví vedle Legrainova (Jean Gabin) hradu továrnu. Legrain zklamaný tím, že ho dostihl městský život, prchá ve svém voze. Tento konec Louis de Funès odmítl. (Untentrauer)
  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy" (což byla pouze lež ze zdvořilosti, jak pozdějí přiznal Funèsův syn), zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)

Reklama

Reklama