Reklama

Reklama

TimeScapes

Nový Zéland, 2012, 49 min

VOD (1)

Recenze (23)

Jimy 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že v době, kdy to technologie umožňuje, je zachytit krásy přírody o poznání jednodušší. Stále je však ale nutné mít určitý cit, který tvoří jakýsi most k tomu, co nazýváme skutečným uměním. TimeScapes jsem zhlédl v pravděpodobně nejlepší kvalitě, jaká je vůbec dostupná a rozhodně to stálo za to. Záběry, ať už se jedná o lesy, poušť, či noční oblohu, jsou skutečně nádherné, někdy až dech beroucí. Závidím autorovi, který měl možnost toto vše vidět na vlastní oči. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hvězdy jsou příliš krásné a příliš vzdálené. Vzkazují nám svým chladným blikavým světlem neuchopitelná poselství a my se jich toužíme alespoň dotknout. Jan Kanyza - a má pravdu. Nádherná hvězdná obloha spolu s jinými úžasnými záběry možná mnoho lidí motivuje, aby přemýšleli o smyslu života a já se tomu vůbec nedivím. Beze slov, pouze s příjemnou hudbou je to krásný zážitek. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud před zhlédnutím někdo pochyboval, jak správně definovat umění, tak po zhlédnutí už určitě nepochybuje. Rozlišení 4096 × 2304 musí být naprostá paráda. Já to viděl v rozlišení polovičním. Pokud nemáte pořádně širokou televizi a perfektní zdroj zvuku, tak zhlédnutí raději vynechejte. O co se jedná? Jedná se o 40 minut nádherných vylepšených záběrů přírody kolem nás a 10 minut závěrečných titulků. Přibližně polovina záběrů zachycuje den a polovina noc. Vše je dokresleno meditačním soundtrackem. Nic tedy nebrání pocitu absolutní pohody, do kterého se mi podařilo ponořit. EDIT: Souhlasím s post scriptem kolegy RedAK(a?), či jak to správně skloňovat, v obou bodech. V tom, že je uživatel Courtemanche 3,1415926535čus i v tom, že by bylo vhodné ho zbavit pravomocí podílet se na snižování percentuální kvality snímků na základě nedostatečného technického vybavení jeho pokojíčku. EDIT: Tak jsem si snímek nastavil jako tapetu svého notebooku a je to perfektní. Zvedám hodnocení na maximum. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí k dokonalosti. Natočte kameru na oblohu, les, vodopád či skálu, přidejte perfektní soundtrack a nechte přírodu, ať se ukáže v celé své kráse. Neskutečně relaxační a uklidňující, nechá vás to hned zapomenout na všechny starosti všedního života. Závidím všem, kteří měli alespoň část z toho možnost vidět na vlastní oči. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Prvé video, ktoré som zhliadol doma v plnohodnotnom 2K bez akejkoľvek kompresie netového typu youtube, vimeo (ajkeď je na tom vimeo s kvalitou o dosť lepšie než yt, i tak sa nevyrovnáva pôvodnému zrdoju). Každopádne je TimeScapes dokumentom nie len dychberúcich obrazov, ale tiež výborne vybranej a nafázovanej hudby. Ich syntéza tvorí jednu z najpôsobivejších audio-vizuálnych lahôdok dokumentárnej kinematografie vôbec. Smelo sa obrazovo vyrovnáva Linfieldovému Earth, u mňa ešte s náskokom vrámci celku: Bez narážok a zbytočných pohoršovaní. Jednoducho bez kecov. 95% | 2K, THX, EN DTS | ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Tento dokumentárny film bol natočený a zostrihaný v rozlíšení 4K (4096 x 2304 pixelov) a bol vôbec prvým snímkom v tomto formáte, ktorý si bolo možné zakúpiť. (Javad)

Reklama

Reklama