Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (665)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Klipovitý styl některých amerických režisérů je tu říznutý evropskými prvky a vše doplňuje otravně chrochtavá němčina. Nápad je vcelku zajímavý. Kreslené části, rozpůlení obrazu, tři verze příběhu a další a další vychytávky jsou fajn. Avšak režisér pozapomíná na děj jakožto celek, který je naprosto jednoduchý /nezáživný/. A tak se Lola stává jen dalším, technicky dobře zpracovaným tucťákem. Hercům nevěříté téměr nic a potřetí ty samé scény už působí trochu vyčpěle. Celkově tak zlatý střed. Na evropu je to ovšem nářez a obdivuji režiséra, že si troufl toto mírnějším evropanům naservírovat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Upřímně - byla jsem dost skeptická, když vyšly docela dobré kritiky na film zrozený v Německu. Ale rozhodla jsem se překonat pomyslnou bariéru a podívala se na něj. Rozhodně jsem neudělala chybu. Film ubíhá ve strhujícím tempu díky neuvěřitelně originální a hodně dobré režii. Hlavně je tady NÁPAD, tři stejné příběhy lišící se v detailech, které ovšem zaručí pokaždé naprosto odlišný výsledek. A navíc s velmi slušnými herci v hlavních rolích. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý experiment s neskutečným tempem a režisérským odhodláním protáhnout jeden videoklip na 81 minut. Nebýt sekvencí mezi třemi běhy Loly, které maličko brzdí tempo uvažoval bych o pěti hvězdičkách. Tom Tykwer přistoupil k prostému příběhu zvláštně a s úžasným nadhledem, který často režisérům chybí. Franka Potente běží o život a moc jí to sluší i s těmi šílenými vlasy. Ostatní herci jsou tu pro mě do počtu. Hudba perfektně sedí a dotváří videklipový styl filmu. Jeden běh, tři možnosti a nekonečně změn, které způsobí. Bavte se hezky, takhle rychle vám 81 minut ještě nikdy neuběhlo... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tři, dva, jedna, START! A Lola běží. Sice o její život jde pouze přeneseně, ale pro Manniho život je třeba absolvovat trochu atletiky. Lola běží a snaží se rychle za běhu vymyslet plán, kterým Mannimu zachrání život. Co když to nevyjde? Nevadí, stačí pořádně zařvat a tři, dva, jedna, START! Lola už ví, kde chybovala, kde zaváhala a hlavně už začíná tušit, že nejdřív si musí srovnat svůj život a pak teprve může pomoci někomu jinému. Velmi svěží filmík. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Lola o život je celkem důstojný thriller o maličkostech, které ovlivňují náš život. Tři různé děje, ten samý začátek, ale vždy jiný závěr kvůli malému detailu, který se během pár minut stane. Originalita je znát, herecké výkony nejsou viditelné, poněvadž tady jsou důležité spíše běžecké schopnosti. Takže celkem stravitelný film, ze kterého víc vyždímat určitě nešlo. S hodnocením se pohybuji mezi 3* a 4*, ale rozhodnout se nemůžu.. 6/10 = 69% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu je 1581 střihů, což obnáší střih každých 2,7 sekundy. (Zdroj: kniha Slavná světová filmová klasika) (M.B)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek v roce 1998 Cenu diváků. (Terva)
  • Hlas, ktorý sa ozýva v titulnej skladbe filmu "Wish (Komm zu mir)" od producenta Thomasa D, patrí Franke Potente. (ZetDaElO)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama