Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 1

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Blbec k večeři je příjemný film, ovšem téměř bez humoru. Člověk očekává od komedie mnohem víc, než jedno zasmání. Prosťoučký příběh s jednoduchou zápletkou. Bohužel je vše hrozně sucharské. Herci zřejmě také bydlí v Průměrňákově. Mnohem raději mám ztřeštěné francouzské komedie ve stylu Bažantů, které se tvořily dříve. Tohle se mi zdá lehoulince o ničem. S přihlédnutím na přiměřenou stopáž a solidní spád nedávám odpad. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že jsem tento film viděla až teď. No pozdě, ale přece :). Musím se přiznat, že jsem se výborně bavila od začátku až do konce. Děj nebyl nějak složitý, postav také nebylo moc. Ale jak se říká, v jednoduchosti je krása. Tady to opravdu funguje. Film jsem určitě neviděla naposledy a moc ráda se k němu někdy vrátím. Francouzi komedie umí fakt skvěle! 85%. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá, po scénáristické stránce naprosto vypiplaná, hříčka. Herecký koncert obou hlavních aktérů, perfektně napsané dialogy i slušný český dabing dělají z Blbce k večeři hodně slušnou komedii. Přesto, žádná hláška mi v paměti neutkvěla a ačkoliv jsem se při filmu docela nasmál, gejzír nadšení a smíchu jako u Drž hubu se neopakoval... 4* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedii co jsem kdy viděl. Skoro celý film se odehrává jenom v jednom pařížském bytě. Zde dorazil Francois Pignon, který byl pozván pánem Brochantem na večeři. Večeře na kterou mají vyrazit je vedena jako ukázka podivínů. Právě Pignon je jeden z největších podivínů pod sluncem. V tom výše zmíněném bytě mají sraz, bohužel se pan domácí zranil a nikam nemohou jít. Tak co zbývá? Jediné řešení, odvolat akci a vyléčit se. Bohužel je pan Pignon velmi dobrosrdečný a snaží se panu Brochantovi pomoct. A při své naivitě způsobuje více zmatku než užitku. Opravdu doporučují. 95% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Blbec k večeři není komedie pro diváka s poněkud silnějším cítěním k slaboduchým našim bližním. Člověk, který bere život příliš úzkoprse a vážně v tomto díle komedii také nezaznamená. Dělat si srandu před jinými z poněkud méně chápavého člověka dovede jen bezcharakterní blbec. Tedy, není právě tím Blbcem k večeři ten, který se snaží udělat blbce z toho druhého? Posuďte sami. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v Paríži. (dyfur)
  • Na začátku chytá letící bumerang pán s tmavými vlasy a bez brýlí. V dalších scénách už pokračuje starší prošedivělý s brýlemi. (Pepy)

Reklama

Reklama