VOD (1)

Hudební komedie vypráví o fiktivní skupině Strange Fruit, která se v roce 1977 rozpadla a jejíž členové se po dvaceti letech setkávají kvůli vystoupení na hudebním festivalu ve Wisbechu. Zestárlí rockeři v osobním životě příliš neuspěli - klávesista Tony prodává kondomy, baskytarista, zpěvák a skladatel Les Wickes se stal pokrývačem, bubeník Beano je zahradníkem, zpěváka Raye živí bohatá manželka a vůdčí osobnost skupiny Brian prý zemřel po předávkování drogami. Přesto, že si nejsou vůbec jistí, zda je o generaci mladší publikum nevypíská, vydávají se spolu na turné. (oficiální text distributora)

(více)

emma53

Já byla nadšená nejen z celé té rockerské stárnoucí party, ale celkově mně tenhle snímek sednul do mé dnešní nálady. Všichni herci byli skvěle obsazení, ale asi jsem byla nejvíc nadšená z Billyho Nighyho, kterému bych za jeho rockera dala snad Oskara jak se do té role položil A závěrečná finální čtvrthodinka navíc s kouzelným úsměvem Briana mě dostala, takže je to čtyřka jak vyšitá. ()

BuryGol

Neumim si svůj život představit bez hudby. A tim pádem i bez hudebních skupin. Jsou skupiny co se nikdy neprosadí, pak jsou ty co se drží a skončí časem a nebo v tom nejlepším a pak ty, co hrajou desítky let. No a občas se některá pokusí o comeback, což se ne vždy povede. Právě skupina Strange Fruit se o to chce pokusit. Celkem jasně danej příběh s příměsí romatiky, humoru, britskýho akcentu a happyendu. Konec se mi líbil asi nejvíc, ale jinak byl celej film parádní. Uvažoval jsem mezi plnym počtem a čtyřma hvězdama. Soundtrack nakonec rozhodl o pěti hvězdách, hlavně díky skladbě "The Flame Still Burns". ()

rockwoman

"Čas letí, ale plamen hoří dál." ...Strange Fruit se mi dnes trefili do nálady a zpříjemnili mi tak nedělní odpolko. Rockeři sympaťáci a jak pravila Karen: Já miluju jejich muziku. Chci stát někde v šeru a vidět co ta hudba vzbuzuje v lidech. Filmy jako tento jsou mým šálkem kávy, mou krevní skupinou. Rock´n´roll forever ♪ ♫ ♪ 🎸 ()

Wishkah

Přiznám se, že sem mírně zklamaný. Čekal sem že to bude trošku víc crazy. Čekal sem šílenou jízdu postarších rockerů, ale dostal sem příběh o sebepoznávání, sebereflexy a toleranci vůči kamarádům. Vcelku se jedná o příjemný film, kterému se dá nějaké to zaškobrtnutí v rytmu odpustit. Velkým plusem je hlavně obsazení. To je doslova dokonalé. ()

nonick1

Povedený snímek i povedený comeback skupiny Strange Fruit, kdy parta rockerů do toho pořádně šlape i po mnoha letech pauzírování. Tentokrát mi ani nevadila herecká manýra Billa Nighyho, protože k postu výstředního zpěváka se vlastně hodila. Film má uvěřitelný příběh, zaplněný živoucími postavami stárnoucích rockerů, stejně tak je uvěřitelné prostředí rockových zkušeben a pódií - mimochodem, právě tato uvěřitelnost je tím, co obdobnému českému filmu s názvem Revival, chybí. A protože jsem Revivalu dal čtyři hvězdy, musím za tu věrohodnost přihodit ještě jednu hvězdu navíc. ()

• Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)
  • Film získal roku 1998 cenu Fennecus Award v kategorii "Nejlepší píseň" za píseň "The Flame Still Burns" (Plamen stále hoří). (Lynette)
  • Soundtrack k tomuto filmu byl nominovaný na Zlatý globus. (Lynette)