Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Nebylo-li by té příjemné atmosféry a přítomnosti Billa N., bez kterého by celé to post-rockové snažení byl guláš na entou, šla bych s hodnocením možná i do větších hlubin. Takhle (alespoň) průměrem, což je vcelku i škoda, když vezmu v úvahu, že námět zněl zajímavě, ale především zaváněl možností dobré anglické (!) komedie. Některé scény opravdu vtipné jsou, ale je jich jak šafránu a nestačí je slepovat dohromady, aby to působilo celistvě. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipný hudební film o návratu jedné hardrockové sedmdesátkové kapely po 20 letech. Všelijakými životními neúspěchy, fobiemi a vůbec psychickými problémy i alkoholismem stíhaní padesátníci se snaží seč mohou zapadnout do měnící se hudební scény. O geniálním Billy Nighym jako frontmanovi kapely ani nebudu psát - to se musí vidět! Ani trochu přepálený happyend s cajdákem mě neodradil od nejvyššího hodnocení. Jistě se k tomuto filmu rád vrátím. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Aneb jak dopadá resuscitace starých rockových harcovníků a jejich kapely. Stylově mi Strange fruit silně připomínali Uriah heep, kteří jsou mi velmi sympatičtí a ze soundtracku jsem tak byla odvařená. Pořád mi tam ale bohužel chybělo NĚCO, co by tomu pomohlo to vytáhnout na absolutní špičku. Ale i tak velmi příjemný hudební a filmový zážitek. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kromě úsměvných patriarchálních výstupů Billa Nighyho jsem nezaznamenala žádný další impuls k opakované projekci, jen smutný pohled na bídu návratů do dob, které může oživit pouze remastering... Jóó, vystupovat z rozjetého vlaku se nemá, to může potvrdit třeba Mick Jagger, který se rozhodl stárnout mezigeneračně a díky tomu (a pokroku ve vývoji stimulantů) by o dvacet let mladším Strange Fruit ještě teď nakopal prdel :-) ()

swed 

všechny recenze uživatele

Filmy jakým je "Still Crazy", mě vždycky potěší - nostalgická atmosféra, svěží tempo a výborný soundtrack, se postarají o parádní jízdu, které vám nedá vydechnout. Herci jsou bezchybní a pokud bych měl někoho jmenovat, byl by to Bill Nighty, který má postavy rockerů předplacenou snad nadosmrti. Ani závěrečné dojetí tu nechybí...9/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Glasgowská skupina The Fratellis nazvala svoj debutový album podľa vety z filmu, keď sa rocker Tony Costello ozval do telefónu ako "Costello Music". (U_S_O)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)
  • Věkový rozdíl mezi Rachael Stirling a Frances Barber je pouhých osm let. Ve filmu hrály matku s dcerou. (Janko666)

Reklama

Reklama