Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Příběh mladých švédských teenagerů je skvěle natočen, doplněn o dobré hereckými výkony. Přesto divák dostane pouze poloviční porci zábavy. Děj se mohl více natáhnout, mohlo být více příběhových zvratů a ona introvertní Agnes je v příběhu dost nevýrazná. Vítězí forma nad obsahem. Škoda, stačilo málo. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Možná to není na pět a možná to je skoro obyčejná teen komedie, která stejně jako ostatní teen komedie zachycuje problémy, které teenageři mají. Ale stejně mám pocit, že Moodysson staví tenhle žánr trochu na hlavu a odprošťuje ho od patosu, skate punku a dalších amerických obyčejů. Celý tenhle jednoduchý příběh potom zachycuje skoro cassavetovskou kamerou, přičemž nás nezatěžuje zbytečnou psychologizací. Fucking Åmål totiž spěje k epickému konci na holčičích záchodech... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých teen filmov, ktoré na mňa zapôsobili maximálne úprimne. Je myslím umenie, ak dokáže tvorca postavami, do ktorých koží sa nedokážeme na sto pro vcítiť, pretože jednoducho sme väčšina heterosexuáli, vzbudiť empatiu. Láska je láska bol taktiež aj jedným z prvých filmov, ktorý ma kedysi nasmeroval v oblasti kinematografie na sever. Ale kľudne by som v Škandinávii aj žil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Filmová Euphoria devadesátých let (jen prostě civilní.. bez glamu, pompéznosti a miliónového rozpočtu v zádech).. Je to napínavé, křehké, okouzlující.. S parádníma holkama v hlavních rolích, s nejstylovějším rozchodem po telefónu a s lehkostí a nenuceností jakou tomu dnešní woke propaganda může jen závidět. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Téma homosexuality už začíná být tak otřepané, že se pomalu filmům z touto tématikou začínám vyhýbat. Toto je však nadprůměrný film těžící zejména z chytrého scénáře a hereckých výkonů dvou mladičkých švédských hereček. Vznikl milý, po všech stránkách vydařený snímek, po kterém je člověku dobře po těle. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)
  • Pôvodný názov filmu, Fucking Åmål, odkazuje na pocity dievčat z ich malého mesta. V kľúčovej scéne Elin (Alexandra Dahlström) zúfalo kričí "Varför måste vi bo i fucking jävla kuk-Åmål?", teda niečo ako: "Prečo musíme žiť v zasranej, sk*rvenej riti ako je Åmål?" (Arsenal83)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama