Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

České poměry a nešvary pěkně shrnuté do jedné kostky, dobře zde hraje Stivínová, a zřejmě i Sokol - bohužel tento člověk je pro mě navždy zaškatulkován a profláknut jako komik, takže jakýkoliv jeho vážný herecký výkon mi prostě přijde parodický.......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozehraná podivaná, u který se v druhý půlce začíná objevovat jen málo uvěřitelný chování určitejch postav (zejména románek pani Vavruškový nebo detektiv Mareš, kterej si zpověď Vavrušky nechá pro sebe). Otevřený konce nemám rád, ale tentokrát k němu budu shovívavější, protože ho beru jako tvůrčí snahu o zdůraznění morálního dilematu, kterym se snímek zabýval (tj. ať si závěr každej domyslí dle toho, jak by se sám zachoval). Po technický stránce nic dechberoucí (zpomalovačky byly hodně otravný), nicméně je zase třeba ocenit, že se někdo v rámci český (a dokonce televizní!) produkce pustil do thrillerovýho žánru. Hlavně za tuhle odvahu a vzhledem k poměru cena / výkon ucházející výsledek třetí hodně slabá hvězda. ()

Reklama

Vivian 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvopočátku jsem měla problém s málo uvěřitelným a těžko pochopitelným (byť herecky skvěle zvládnutým) chováním hlavních aktérů, kteří mě nezřídka vyloženě rozčilovali, a to tak, že jsem se za celou dobu nedokázala vžít do jejich pocitů a myšlenek a nebyla jsem schopná si představit, jak je možné, že se člověk v takové situaci chová tak neuvěřitelně nesmyslně. Divák, který v takové situaci nikdy nebyl, si pochopitelně těžko dokáže představit, co takový zážitek a následný tlak s člověkem udělá, ale mně to zkrátka připadalo neskutečně nesmyslné a čekala jsem, že mi ten film pomůže to pochopit, leč nestalo se... (Polo)otevřený konec mě trochu uklidnil (pan Vondruška konečně udělal něco racionálního), nicméně vzhledem k tomu, jak se ti dva chovali po celou dobu filmu, si dovedu představit, že případné pokračování by stejně dopadlo blbě... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkony Sokola a Lichého. Dialogy (zejména mezi manžely) jsou napsány skvěle a po dlouhý době jsem slyšel rozhovory herců, který zněly přirozeně. Film ale zcela potápí debilita příběhu, zejména to, jak mafiáni, kteří neváhají za normálních okolností vraždit, se (zcela účelově kvůli příběhu) můžou uštvat, aby přemluvili manžele Vavruškovy, aby zůstali mlčet. ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Na pouze televizní film velice zdařilé dílo. Nicméně se domnívám, že prostředky na film do televize versus na film do kin by se měly promítnout zejména v technickém provedení než ve scénáři. Tudíž budu hodnotit ten, tzn. děj a s tím úzce související. Námět ne originální, ale i tak zajímavý. Napětí nechybělo. Nuda nebyla. Občas se připletl i vtipný okamžik, resp. vtipná hláška. Ale přesto tomu něco chybělo. Něco, co by mě donutilo údivem z vývoje konečně vydechnout, nyní jsem pořád ve fázi nedočkavého nádechu, jak se to vyvine, čím mě teda film dostane... Otevřený konec bych za otevřenější považovala o nějaký ten záběr (scénu) dřív, nebo bych naopak uvítala úplné dotažení do závěru. Toto mi přišlo na půli cesty a pravděpodobně je to to, co mi schází ne k dokonalosti, ale k lepšímu hodnocení. Plus mi některé vývoje postav a v té souvislosti i děje přišly poněkud víc dílem fantazie scénáristů než snahy opravdu napodobit skutečné možné chování postav - to vše jen pro větší... dramatičnost? V Ondřeji Sokolovi bohužel pořád vidím spíš baviče a občas mi to zde překáželo, u jeho kolegy Igora Chmely tento problém nemívám (možná jen ale nejsem na O. Sokola jako herce "zvyklá"), avšak až na tento pididetail (a spíše můj osobní problém) vydařené herecké výkony všech. Zkrátka lehký nadprůměr, 65 %. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama