Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film s otevřeným koncem, který byl ale vlastně rozuzlením. Pěkné. Ale co dál? V Sokolovi jsem neviděl vážnou postavu, ale toho blbnoucího Ondru Sokola z Partičky, a to v mnohých scénách. Celkově ten námět je ohraný, ale mnohé věci ve scénáři jsou značně přitažené za vlasy, možná jsou až absurdní (poté, co je Stivínová znásilněna jedním z vrahů, začne mu tykat a odejde kvůli něj od Sokola). Jinak, ta hra, kdy jsou manželé podezřelí z vraždy díky chytrým tahům obou vrahů-vyděračů, to je opravdu jediný klad scénáře, který je jinak úplně na nic. Čekal jsem, že to bude dotaženo do bezmocného konce, zvlášt´, když se v roli vyšetřovatele případu objevil Stránský. Ale stejně nás tvůrci "překvapili" hepáčem, všichni se k sobě vrátili, nalezli to, co je pro ně nejlepší a dopadlo to tedy tak, jak to dopadlo. Ne úplně zle (na televizní poměry), ale hitparáda to není. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je hezké, že se u nás někdo konečně pokouší natočit podobný psychothriller. Příště by si k tomu ale mohl režisér, který se ostatně také moc nepředvedl, vzít smysluplnější scénář se sympatickými charaktery, kterým budete rozumět a fandit. Zde jsme se nedočkali ani jednoho a ani snažící se dvojice Sokol/Stivínová to nezachrání. Tak snad příště. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Occamova břitva nie je moc povedený (TV film),kedže scenár bol úplne pritiahnutý za vlasy.Nemalo to hlavu ani pätu-celé to bolo veľmi nedôveryhodné a nelogické.Tu si so scenárom nedal nikto žiadnu námahu,a k tomu celému keď sa pridajú nepovedené herecké výkony-vznikne s toho sra*ka.HOD:28%.Škoda času!PS:úryvok z filmu/sme ľudia,čo keby sme zatým všetkým urobili tlstú čiaru-Pán podplukovník JA sa vám môžem na tie tlsté čiary zvysoka vysrať!/. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Předně výborné herecké výkony ( až na mladého Polívku ) a velmi zdařilý scénář. Zpočátku to vnímáte prvoplánově, potom se ale děj ( ne zas tak přímočaře) rozjede a film vás začne bavit.. Alespoň u mě to tak bylo... Až na některé podivné a hloupé chování hlavních postav téměř uvěřitelné. Ale pro film se dá lecos odpustit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama