Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

quixote 

všechny recenze uživatele

Režisér měl šanci, jak ten průšvih zachránit: po všech těch kotrmelcích, kterým soudný divák sotva uvěří, to měl náhle celé shodit a překlopit do komedie nebo parodie – nejpozději v místě, kdy „v podstatě hodný“ velkopodnikatel začne sexuálně obtěžovat nebohou zaměstnankyni České pošty. To se bohužel nestalo, takže dějové kotrmelce a scénáristické schválnosti vesele frčely dál, až to díkybohu – dokonce natřikrát – skončilo. Hvězdička patří všem těm zkušeným hercům za to, že se jim z toho materiálu vůbec podařilo vykřesat jakžtakž životné postavy, a také kameře. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Occamova břitva nie je moc povedený (TV film),kedže scenár bol úplne pritiahnutý za vlasy.Nemalo to hlavu ani pätu-celé to bolo veľmi nedôveryhodné a nelogické.Tu si so scenárom nedal nikto žiadnu námahu,a k tomu celému keď sa pridajú nepovedené herecké výkony-vznikne s toho sra*ka.HOD:28%.Škoda času!PS:úryvok z filmu/sme ľudia,čo keby sme zatým všetkým urobili tlstú čiaru-Pán podplukovník JA sa vám môžem na tie tlsté čiary zvysoka vysrať!/. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám pochyb, že se podobné věci u nás dějí, ale mám pak vždycky pocit, jako bych sledoval v Hollywoodu natočeného Rákosníčka se zeleným, sedmivlasým Cagem v hlavní roli.. Otevřený konec nevadil, dotazy má klást autor, ne divák, ale mám za to, že se při něm Sokol přehlédl ve Zlatých stránkách. Nechtěl volat GIBS, ale Gibsona, aby mu řekl, že má v českém měřítku konkurenci. Apropo, zajímala by mě v nějaké sebevědomější roli.. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvopočátku jsem měla problém s málo uvěřitelným a těžko pochopitelným (byť herecky skvěle zvládnutým) chováním hlavních aktérů, kteří mě nezřídka vyloženě rozčilovali, a to tak, že jsem se za celou dobu nedokázala vžít do jejich pocitů a myšlenek a nebyla jsem schopná si představit, jak je možné, že se člověk v takové situaci chová tak neuvěřitelně nesmyslně. Divák, který v takové situaci nikdy nebyl, si pochopitelně těžko dokáže představit, co takový zážitek a následný tlak s člověkem udělá, ale mně to zkrátka připadalo neskutečně nesmyslné a čekala jsem, že mi ten film pomůže to pochopit, leč nestalo se... (Polo)otevřený konec mě trochu uklidnil (pan Vondruška konečně udělal něco racionálního), nicméně vzhledem k tomu, jak se ti dva chovali po celou dobu filmu, si dovedu představit, že případné pokračování by stejně dopadlo blbě... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je hezké, že se u nás někdo konečně pokouší natočit podobný psychothriller. Příště by si k tomu ale mohl režisér, který se ostatně také moc nepředvedl, vzít smysluplnější scénář se sympatickými charaktery, kterým budete rozumět a fandit. Zde jsme se nedočkali ani jednoho a ani snažící se dvojice Sokol/Stivínová to nezachrání. Tak snad příště. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)

Reklama

Reklama