Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (466)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Prázdniny outsidera nie tak úplne komediálne ako by to podľa obsadenia mohlo vyzerať. Film skôr seriózne hoci s jemným úsmevom predkladá obraz štandardných denných starostí a problémov a možnosti uniku z tejto neveselej reality do sveta správnej bezstarostnosti. Nie je to nič špeciálne, ale vôbec to nie je zlý počin. Sam Rockwell tomu dáva ten šmrnc. I don't have a mom, I have two dads. In your face. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle filmy já opravdu můžu. Nejenže se totiž odehrávají v prostředí, kam bych z fleku odjel a strávil tam celý zbytek života, ale většinou disponují naprosto uvěřitelnými a sympatickými postavami, s nimiž se divák snadno ztotožní. Tady sice otěže suverénně převzal těžký pohodář Sam Rockwell, který názorně ukázal jak kladně vyniknout ve vedlejší roli, ale sympatie si postupně získají i natvrdlý Liam James a samozřejmě okatá AnnaSophia Robb, které to sluší ještě víc než v Surfařce. Navíc všechny rodinné těžkosti, kterými si hlavní hrdinové procházejí, vyznívají poměrně věrohodně a v kombinaci s letním sluníčkem a hláškujícím Rockwellem vytváří velmi povedený celek. Pro mě tedy velké, obzvlášť v zimních měsících vítané překvapení. 75% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell znovu dokazuje, že patří mezi "one of the best underrated actors." Ten jeho charakter, příhody a hlášky, to je prostě na nějakou cenu!:) Toni Collette si po Malé Miss Sunshine opět střihla matku od dětí. A i v tomto snímku je jejím synem dospívající chlapec, který má dost problémů vyrovnat se se svou existencí a jeho povaha dělá starosti jeho matce i nepravému tatíkovi. Stejně jako Dwayne v Miss Sunshine toho ani Duncan moc nenamluví a raději se drží stranou od všech lidí. Snad jen Steve Carrell ztvárnil zcela jinou postavu. Zatím jsem ho viděla jen v převážně "loserských" rolích, takže jeho změna na nepříjemného a přechytralého chlapa, který navíc není tak úplně čestný, byla pro mě ze začátku docela nezvyk. The Way Way Back je ideálním letním, odpočinkovým filmem, u něhož se chcete zrelaxovat. Navodí Vám příjemné pocity a úsměv na tváři. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová komedie s místy dramatickými momenty a s fajnovými herci. Teda až na jednoho. Díky Carelle, že dostáváš takové role, aspoň tě můžu mít nerad ještě o něco víc. Ale aspoň že jsi netancoval... Carellovým protipólem je Sam Rockwell, který předvádí supercool představení. 75% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Film se měl původně odehrávat v roce 1984, ale kvůli sníženému rozpočtu se děj přesunul do současnosti. Na tento fakt však naráží Owen (Sam Rockwell), když poví, že se v parku nic nezměnilo od roku 1983, a také Duncan (Liam James), když zpívá píseň od REO "Speedwagon". (Fugas.cz)
  • Vodný park vo filme sa volá Water Wizz. Tak isto sa volal aj vodný park vo filme Dospeláci (2010). Natáčanie prebiehalo na tom istom mieste a v oboch filmoch hrala Maya Rudolph. (Astonko)

Reklama

Reklama