Reklama

Reklama

Ústřední postavou filmu je sedmiletý chlapec Pepper Flynt Busbee (Jakob Salvati), který těžce nese otcovu nepřítomnost za druhé světové války, když je poslán bojovat do Tichomoří a je zajat. V USA panuje nesmírná nenávist Američanů vůči Japoncům, kteří byli v té době v zemi jako rezidenti. Na radu místního faráře se malý Pepper spřátelí s japonským usídlencem jménem Hašimoto (Cary-Hiroyuki Tagawa). Jak se poznávají blíže, oba se začínají sebe vzájemně vážit. Pepper se od Hašimota dozvídá, jak se postavit těm, kteří ho šikanují kvůli jeho malé výšce. A jak se přičinit o to, aby se otec, který je pohřešován v boji, vrátil po skončení války domů... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (54)

stration 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední minutky zcela jasně vykalkulovaný film, který je předurčen k tomu, aby se líbil a aby dojímal, pokud možno několikrát. Nic proti, takových filmů je kupa, ale tady to už trošku tvůrci přepískli. Malý chlapec a dokonce i jeho otec mi připadali snad až lehce retardovaní, aby byl výsledek o to působivější. Nejvíc mě naopak potěšila stále perfektní Emily Watson a japonský veterán Tagawa, který se hodně vzdálil svým "krutopřísným" rolím z devadesátých let a je zde rozhodně nejsympatičtější postavou. Podtrženo sečteno je to pěkný filmový zážitek, který bych doporučoval na nedělní odpoledne na vylepšení nálady, že musím jít v pondělí do práce. Přemýšlím ale o druhém zhlédnutí, tak třeba se to do mě zakousne víc. Zatím to jenom velmi lehce sjelo po povrchu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj jedna veľká slza sa mi skotúľala po líci. Little Boy vás zaujme svojim spracovaním, dojme tým smutným a poteší zlatým chlapcom, ktorý na svojich pleciach nesie ťarchu hádam celého sveta. Jasné, že to bolo niekedy až moc ... ale keď privriete oči, tak z toho vychádza jeden pekný, skoro rozprávkový, príbeh pre celú rodinu. Watson a Wilkinson výborní. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

No to ale bylo pitomoučký. Od třicáté minuty nekompromisně na rychloposuv a stejně vím úplně všechno, co se tam odehrálo, a dokonce bych dokázal odhadnout i většinu toho, co si tam řekli. Protože tenhle film byl tak primitivní, že bych ho dokázal zaplnit pouze citoslovci, a přesto by neztratil nic ze svého hlubokého poselství. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či moje hodnotenie nebolo ovplyvnené tým, že som bol líznutý ciderom, každopádne podľa mňa je toto naozaj veľmi podarená snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je síce dosť chudobné na známe tváre, ale našiel som si tam obľúbenú Emily Watson, ktorá je skvelá a teda to isté platí aj o samotnom jej hereckom výkone. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba je obstojná a zaznejú veľmi pekné a aj vážne tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že túto snímku môžem odporučiť všetkým nadšencom vojnového obdobia, kde sa ale nebojuje a tiež všetkým nadšencom Fantasy a práve tí túto snímku ocenia najviac. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama