Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Kitiara15 

všechny recenze uživatele

O seriálu jsem se dozvěděla ještě před jeho uvedením. Těšila jsem se na něj hlavně kvůli Jonathanovi Rhysovi Meyersovi, jemu takové to role prostě sedí. A ano jako Drákula nezklamal. Jen zatím příběh mě až tak nevtáhl, zatím mám s kouknuté všechny díly, co byly odvysílané. Uvidíme jak seriál bude pokračovat... ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Ach bože, tolik bezúčelného násilí na pozadí předvídatelného děje, který se stále zadrhává. Tajuplné jsou zápletky asi tak jako slohová práce Jarmilky z první B, jež se sotva naučila psát. Říká se, že grafik bez talentu, který si neví rady s designem, "osvěží" layout kytičkou. Filmař bez talentu bitkou, krví a upírem. Tragédie po všech stránkách. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zatím nejsem moc v obraze, kdo by taky byl po pouhém prvním díle. Může se z toho stát můj nový oblíbený seriál, nebo to po pár dílech můžu zabalit, každopádně tato předělávka klasické příběhu s Meyersem v čele by nemusela stát za hřích. - už jenom proto, že se to odehrává v dosti zajímavé době na dosti zajímavém místě. Pilot ale zatím nic moc 50% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Já vím. Nemá to velkých kvalit, seriál je ušit horkou jehlou a jede po módní vlně. Je to dvojče Upířích deníků a mimo jiné nechápu, proč se musí Jonathan stále svlékat...ale je to sexy, je to líbivé a chytlo mě to od prvních okamžiků. Asi to bude seriál spíš pro ženy, nehledejme v tom žádnou hloubku a kvalitu. Ale kdo má rád Twighlight a filmy a seriály tohoto žánru, rozhodně si přijde na své. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama