Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Fenk 

všechny recenze uživatele

Pocit trapnosti vystřídalo nadšení a s hrdostí mohu oznámit, že do zatuchlých vod cz seriálové tvorby pšoukl svěží vánek jménem Základka. Nad takovou sestavou kabinetu, tvořenou všemožnými charaktery, by si Chocholoušek oblízl všech deset. Připočteme-li v našich končinách dosud nevídaný zoomy - dodávající scénám na epic failu a nečekaný comeback Hanky Zetorový, máme co do činění s dada zábavou, která byla zaříznuta již po 10 dílech. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl slušný rozjezd. Tak 50 na 50. Na další díly se podívám. Po 5.díle zvyšuju, je to vtipné, herci sedí do rolí a jsou přesvědčiví (nej jsou Klepl, Medvecká a Poláková), nebere se to smrtelně vážně, vynikající je zoomující a poměrně akční kamera. Hodně velké překvapení na české seriálové poměry. Dlouho jsem se takhle netěšil na další díl českého seriálu. 75% ()

Reklama

StarsFan odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kousek, který bude kvalitativně srovnatelný s nekonečnými seriály českých komerčních televizí, dočkala jsem se čehosi mnohem horšího. Dokázala bych Základce odpustit, že nemá dobře vykreslené postavy, že není originální, že se v ní prakticky nic neděje, že všechny zvraty odhadnete s předstihem pěti dílů, že se nebudete v ději ztrácet ani po vynechání několika epizod, že v tom hrají podprůměrní herci, že to má nenápaditý soundtrack, že je to klišé (...), kdyby to alespoň bylo koukatelné. Není. ()

hous.enka odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo mi to dojít už z upoutávek - tenhle seriál bude další trapný pokus, jak donutit českého diváka sledovat český seriál. Nejen že mě nepřesvědčily herecké výkony, ale zejména mi vadil styl humoru, který místy hraničí s Troškovým Kameňákem ("A teď pozor, protože řeknu vti"). Češi neumějí natočit sitcom, tak ať už tyhle své snahy konečně vzdají. ()

Felliniclub 

všechny recenze uživatele

S malou protekcí čtyři hvězdičky za absurdní humor a satiru, které jsou u nás tak vzácné! Oceňuji výborné herecké výkony a spád jednotlivých epizod. Na první pohled poněkud oslizlý povrch skrývá prostě na české poměry delikatesu. Základka, kde jsou žáci tak trochu křoví a největší prostor mají rozmanité rádobydobové exhibice, ve kterých se nakonec stejně všichni jen "odkopou", to je lahoda! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama