Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Další seriálová česká sračka (zvlášť Prima je na ně expert) . Komediální seriál bez jediného vtipu. Ale tragédie není v tom, že ten seriál není vůbec vtipný. Tragédie je, že si autoři (a producenti) myslí, že vtipný je. A ty staré hudební hity v podkresu, to jako mělo být co ? Připomínám, že scénář napsala Tereza Dusová: další neschopná scenáristka na filmové a televizní scéně. Pamatujte si to jméno a zdaleka se mu vyhněte ! (P.S. Já bych ten scénář napsal líp). ()

Profík odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku... mělo jako bejt??? To je hrůza zoufale nevtipná a trapná. Normálně počítám zajíce po honu a nerecenzuju seriál po prvním díle, ale tohle je trochu moc velký wtf. A ty herce mám přitom rád, aspoň většinu. Fuj, jdu možná i přehodnotit Pánskou jízdu, která je proti tomuhle veledílo. Cca -10% (slovy mínus deset). ()

Reklama

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl slušný rozjezd. Tak 50 na 50. Na další díly se podívám. Po 5.díle zvyšuju, je to vtipné, herci sedí do rolí a jsou přesvědčiví (nej jsou Klepl, Medvecká a Poláková), nebere se to smrtelně vážně, vynikající je zoomující a poměrně akční kamera. Hodně velké překvapení na české seriálové poměry. Dlouho jsem se takhle netěšil na další díl českého seriálu. 75% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. Pedagogický sbor: Zdeněk Grepl - ředitel ZŠ, chemie / Róza Vodičková - zástupkyně ředitele, zeměpis a hudební výchova / Dušan Myslík - matematika a fyzika / Milan Zola - dějepis / Alice Fikejzová - český jazyk a literatura a anglický jazyk / Roman Sivý - výchova k občanství a výtvarná výchova / Kamila Králová - přírodopis a německý jazyk / Evžen Pádivý - tělesná výchova / Nebeská - chemie. ()

pavlinna 

všechny recenze uživatele

Souhlasím úplně s FOMOU. Herci si role vyloženě užívají, hlavně Medvecká parádně střihla kantorku, jakou jsme možná na základce i potkali -dokázala, že je skvělý komik. Scéna, kdy si Navrátil u branky učitele důchodce uvědomí, že taky jednou bude nepotřebný - ta krátká chvíle beze slov v jeho podání , to byla malá perla. Copak jste se nedívali????? Nevím, co by někteří hodnotící chtěli, možná by i přiznali, že se bavili, ale snad by si pak připadali méně IN. Použití starých "hitovek" jako doprovodu komických situací nemělo chybu. Malý, rozkošný a zcela český sitcomeček, který byl vtipný, skvěle zahraný a hodně mne pobavil, o to snad tvůrcům šlo , ne???? Snad si nemyslíte , že chtěli aspirovat na Oscara??!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama