Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Pokus o sitcom ze školního prostředí, který se moc nevyvedl, srovnám-li to s nováckým Gymplem, který sice není sitcom, je to seriál, ale tématicky je na stejné vlně, tak Nova vítězí. Tohle je o ničem a u prvního dílu jsem se zasmál dvakrát, jinak dá se na to koukat, ale na druhou stranu proč? Možná ještě nějaký díl zkouknu, ale to budu muset mít dobrou náladu. ()

principessa odpad!

všechny recenze uživatele

Docela zlý a nízký "humor", který se snoubí s těmi největšími "perlami" naší české hudební scény a který se k divákovi lísá jako hladová kočka snažíc se mu vetřít, jen aby dostala kus žvance... Vím, že možná není úplně fér hodnotit něco po zhlédnutí jednoho jediného dílu, ale u knížky je první věta taky ohromně důležitá a když ta mě nezaujme, vždycky se snažím nebýt přehnaně kritická a číst dál... jenže když i po první celé přečtené kapitole moje pozornost stále spíše odbíhá k tomu roztrženému povlaku na pohovce či k té mouše, co lítá u okna, pak je něco v nepořádku a knížku zklamaně odhazuju, stejně jako bych ráda vyhodila tenhle vrchol trapnosti, pokud by to bylo možné. Rozhodně nemám chuť vidět víc.... a opravdu nechápu proč se leckdy docela kvalitní čeští herci propůjčujou k něčemu takovému, je mi z toho smutno! ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele

Hmm, koukám, že hodnocení na ČSFD člověku moc neřekne. Je mi jasné, že Základka není žádné velké umění, ale 24% si fakt nezaslouží. Je to blbost, ale v dobrém slova smyslu. Není to nic inteligentního, ale jsou tam docela vtipné situace a absurdní humor. Na rozdíl od Gymplu to není seriál, který si hraje na něco víc a který vyznívá trapně. Základka si na nic nehraje. Prostě taková blbůstka na pobavení. Kdo nečeká velké umění a chce se odreagovat bude spokojen. Takže: umělecky odpad, na pobavení skvělé. 85% ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Niet čo dodať všetko vystrielala "HollyW" ,fakt to trafila...A dal som tomu ešte šancu a ejhle skutočne to nie je až tak zlé. Koncept bláznivy sa čiastočne podaril.Výhodou tohto seriálu je to, že sa tento seriál nehrá na umenie. Je to proste tak trochu strelené, ale prečo vlastne nie? Na rozdiel od katastrof (Gympl,Ententýky,Obchoďák) sú tu aspoň slušne vybraný herci. A vlastne sa to dá pozerať ... ()

Jack333 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak velice jsem čekal na premiéru obou seriálů - Základky na Primě a Gymplu s... na Nově...Ano, Česká republika je přesycena seriály a možná nám lezou seriály moc na mozek...ale upřímně řečeno pilot Základky mě překvapil a to ne mile! Čekal jsem trochu od toho víc...humor není nejlepší, ano možná někteří z herců mají potenciál to změnit...ale není jich mnoho...bohužel, neudělal na mě dojem...osobně dávám přednost Gymplu, ale je tu ale...nesmí se z něj stát nekonečný seriál, má také svoje mouchy...ale upřímně mi Gympl přirostl k srdci více...a to nic proti Primě. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama