Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Krasus 

všechny recenze uživatele

Polovina hodnotících zřejmě neviděla ani jeden díl, neboť by tento osvěžující a na české poměry velmi zdařilý seriál nespadal do odpadového sortimentu. Jednoduchý, avšak dějovy vždy něčím překvapující komediální seriál, který je až na výjimky vždy skvěle zahraný a často i velmi příjemně komicky pointovaný. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si odpustit podotknout, že se mi tento seriál jevil jako jakási zaostalá komunistická předváděčka vybavení na škole a "vztahových" problémů ,které se teď s*rou do všeho. To by na tom nebylo ale to nejhorší!! To nejhorší je,že je to i hitparáda českých hitů od starých "umělců"(nehodlám jmenovat) a rekapitulace obsahu českého showbussinesu...Velice mě mrzí,že se do tohoto projektu zapsal i pan Langmajer,kterého považuji za kapacitu a nebo třeba Olda Navrátil.Pan Bobek Klepl mi tu dle mého pohledu ztělesňuje typického čecha a to bohužel rozhodně není kompliment.No jediný důvod proč jsem vydržela čučet na tuhle hloupost byli pan Langmajer a nad míru pohledný Lukáš Hejlík.Velice doufám už díky pudu sebezáchovy své vlastní osoby a jakéhosi strachu o mentalitu dnešní mládeže,že se z tohoto nestane další nekonečný seriál jako jsou Cesty domů... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A již začátkem prosince je seriálová záležitost letošního podzimu naprosto pasé. Sotva jsem stihla z uší vyklepat Korna, začala Hanička. Sotva jsem protřela zrak, naklusal Navrátil zmalovaný jak poslední transka a Medvecká zahlásila cosi o osmašedesátým a už nám tu zní ... je jaká je.... Pokrokové nebe vstřícné k homosexuálům a senilní děda pletoucí si Hybnerovou se študentkou. Cože? Debata nad velikostí penisů českých "celebrit"? Tohle jsem neměla zapotřebí. Primo?! ()

pavlinna 

všechny recenze uživatele

Souhlasím úplně s FOMOU. Herci si role vyloženě užívají, hlavně Medvecká parádně střihla kantorku, jakou jsme možná na základce i potkali -dokázala, že je skvělý komik. Scéna, kdy si Navrátil u branky učitele důchodce uvědomí, že taky jednou bude nepotřebný - ta krátká chvíle beze slov v jeho podání , to byla malá perla. Copak jste se nedívali????? Nevím, co by někteří hodnotící chtěli, možná by i přiznali, že se bavili, ale snad by si pak připadali méně IN. Použití starých "hitovek" jako doprovodu komických situací nemělo chybu. Malý, rozkošný a zcela český sitcomeček, který byl vtipný, skvěle zahraný a hodně mne pobavil, o to snad tvůrcům šlo , ne???? Snad si nemyslíte , že chtěli aspirovat na Oscara??!! ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Pocit trapnosti vystřídalo nadšení a s hrdostí mohu oznámit, že do zatuchlých vod cz seriálové tvorby pšoukl svěží vánek jménem Základka. Nad takovou sestavou kabinetu, tvořenou všemožnými charaktery, by si Chocholoušek oblízl všech deset. Připočteme-li v našich končinách dosud nevídaný zoomy - dodávající scénám na epic failu a nečekaný comeback Hanky Zetorový, máme co do činění s dada zábavou, která byla zaříznuta již po 10 dílech. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama