Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Příběhově i technicky o poznání horší než původní celovečerák a kraťasy (Boneknapper, Gift of the Night Fury), nicméně jako rodinný televizní seriál poměrně obstojné, a pro skalní fandy Hiccupa&co. určitě příjemné zkrácení čekání na dvojku. Navíc potěší i částečné zachování hlasového obsazení filmu, což je u podobných spin-offů docela rarita. Po třech dílech 65% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Miluji ty seriály u kterých můžu strávit celý den a ani si toho nevšimnu a toto je přesný příklad. Jen tak ze zvědavosti jsem si před nějakou dobou shlédla jednu epizodu Dragons: Riders of Berk s tím, že to bude nějaká neoriginální "nastavovačka" filmu Jak vycvičit draka. Spletla jsem se. Byla jsem velmi mile překvapena, jak úvodní scénkou, tak celým příběhem seriálu, který mně opravdu uchvátil. Příjemný děj a postavičky, hlavně teda draci, kteří jsou skvěle zpracovaní a roztomilí. Někdo měl velmi bujnou fantazii :-). ()

Reklama

majkl44 

všechny recenze uživatele

Je to povedené rozšíření filmu. Myslím, že díky tomu, že zůstala pěkná animace, hudba i zápletka (soužití lidí a draků) se dá říct, že seriál nakročuje dobrým směrem;-) Váhal jsem se mezi 3 a 4. Po dlouhém rozhodování, zprůměrování a zaokrouhlení jednoznačně vyhrála 4. A navíc by mohlo být fajn, mít za domácího mazlíčka draka :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale i tak průměrný seriálový pokračování dokonalýho filmu. Není to vyloženě pro ty nejmenší, dospělejší divák se bude občas bavit, je to stále ale jen o tom to pustit prckovi a dělat u toho něco jiného. V porovnání s Montra vs. vetřelci jasný vítěz, z porovnání s Legendy o mazáctví jasný poražený. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál víceméně pokračuje v tom, co se odehrává ve filmech. Jen se tu více věnuje pojmenování dalších draků, jejich poznávání, testování různých druhů chování a samozřejmě nácviku různých situací. Sem tam se do toho vloží nějaké nebezpečí pro Blp. Těch seriálů, které vznikly na základě filmů je celá řada a pořád si myslím, že při četnosti epizod se nakonec seriál stane průměrným. Nejspíš ani není v lidských silách napsat každou epizodu zábavnou. Jak vycvičit draky z tohoto kolority příliš nevybočuje. Hlavní zábavnou složkou je ale hloupost dvojčat, ta nezklame. ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama