Reklama

Reklama

Hannibal - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, 2013, 9 h 16 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První série seriálu natočeného na motivy série filmů o Hannibalovi pojednává o doktoru Hannibalovi (Mads Mikkelsen) a jeho spolupráci s FBI. Na scénu se dostává mladý agent Will Graham (Hugh Dancy), který dokáže popsat, jakým způsobem se vražda stala. Will a Jack Crawford (Laurence Fishburne) se vydávají do ulic Baltimoru zastavit krvežíznivé vrahy. 13 dílů napětí, akce, krve, vražd, tajemna. (Varan)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení série začalo 27. srpna 2012 a probíhalo v Kanadě. (Varan)

Hannibal (2013) (seriál)

  • V epizodě Sorbet (2013) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen): "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde postavu Lectera ztvárnil Anthony Hopkins. V epizodě Su-zakana (2014) se zase několikrát objeví špaček, anglicky "starling", což poukazuje na Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavních postav zmíněného filmu a jeho knižní předlohy. V jedné scéně si pak lze všimnout, jak Hannibal hladí jehně. (Moly)

Hannibal - Apéritif (2013) (epizoda) (S01E01)

  • V první epizodě Will Graham (Hugh Dancy) řekne: "Don't psychoanalyze me, you wouldn't like me when I'm psychoanalyzed," čímž odkazuje na komiksovou postavu Hulka a jeho slavný výrok: "Don't make me angry..." (Mrs.Blue)

Hannibal - Oeuf (2013) (epizoda) (S01E04)

  • Tato epizoda byla z premiérového vysílání v USA na poslední chvíli stažena. Nebylo to v důsledku bombových útoků na Bostonském maratonu, jak uváděly některé zprávy, ale ve skutečnosti bylo rozhodnuto jen několik hodin předem a spíše kvůli střelbě na základní škole Sandy Hook. Místo tradičního vysílání byla část epizody rozdělena do webových epizod. Později byla celá epizoda zpřístupněna prostřednictvím platforem iTunes a Amazon Video a na DVD a Blu-ray vyšla v původně zamýšleném pořadí. (fabecc1222)
  • Lee Pace odmietol hosťovanie v 1. sezóne seriálu, pretože bol zaneprázdnený vystupovaním na Broadwayi. (misterz)

Hannibal (2013) (seriál)

  • Hannibalov (Mads Mikkelsen) pacient Franklin (Dan Fogler) v 1. sérii spomenie, že mu bolo ľúto smrti Michaela Jacksona. Na prvý pohľad sa zdá, že sa jedná o anachronizmus, keďže predloha a ostatné filmy sa odohrávali pred spevákovým skonom, no USB porty, vzhľad vozidiel a vyšetrovacie metódy naznačujú, že autori sa rozhodli seriál prekopať a modernizovať. (BlackTom)

Reklama

Reklama