Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (208)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro mě, v této době, nudné, nepřehledné, nejasné, divné. Určeno pro fandy Belmonda, což nejsem, pro fandy naprosto ulítlého střihu - vůbec sem při sledování netušil, která bije, což taky nejsem, pro fandy starých kriminálek ála Francouzská spojka, což nejsem. Po hodině koukání jsem se přistihl, jak zároveň pročítám zdejší komentáře a nestačím se divit vysokému hodnocení. Hold, Belmondo je už passé. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka s Belmondem coby prodlouženou a nelegální rukou zákona. Méně akce, průměrně napětí, zato mazanější hrdina a jeho protivník drsný lupič a vrah v uniformě stewarda, o které jsem se půlku filmu domníval, že je policejní. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2dwsFCtwjew ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to klasický francúzsky kriminálny film zo sedemdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Pre mňa asi najmenej zaujímavá "Belmondovka". Belmonda mám radšej ako drsného policajta než ako nájomného žoldniera. Priemerná Francúzska krimi so Jeanom-Paulom Belmondom v úlohe žoldniera na riešenie problémov, dosť vážna úloha bez vtipných hlášok ktorá nie je u Belmonda zvykom, inak klasika s pár bitkami a nejakou tou prestrelkou. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lovec hlav má občas snahu o nějaké úmělečtější ztvárnění. Na začátku se třeba moc nemluví, spíš to je o hudbě a pohybech kamery. A tato část pro mě byla docela osobitá. Ale cesta po Jestřábovi už u mě neměla takový efekt. Jako, Bruno Cremer si se svou neobvyklou rolí, poradil brilantně. Jde z něho vážně strach. Ale ta samotná postava je napsán černobíle a naivně. Taková je zde trochu i postava milovaného Belmonďáka. Film tak zůstal na půli cesty, přestože mnohdy ukazuje záblesky zdatné práce s atmostférou. Jako třeba na konci, při střetu očí Jestřába a Stopaře. Ale scénář není dostatečně propracovaný. A sám jeho autor Phillipe Labro to přiznal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú dnešné pokusy o klasický akčný thriller. Belmondo je francúzsky Eastwood (alebo naopak?) a stret týchto dvoch v jednom filme by bol určite kedysi asi takým snom ako je napríklad sen dnešných nadšencov o obsadenie Stallonea a Schwarzeneggera do jedného snímku. Dvojitá zápletka dáva filmu neskutočné grády, stále sa niečo deje, dej je popretkávaný veľmi dobrými nápadmi a tie dve hodinky utečú rýchlejšie ako Belmondov beh za kamiónom. Každý pohyb kamery má svoj zmysel a skvelý hudobný motív dotvára tú správnu, ponurú atmosféru. A okrem iného si tu divák zgustne aj na veľmi nekompromisnej akcii s grandióznym, napínavým finále. Veliká spokojnosť. 85%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama