Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

mortak 

všechny recenze uživatele

Francouzská bláznivá komedie se všemi klady a zápory. Belmondo předvádí svůj kaskaderský um - od lítání, přes boxerské bitky, až k házení pneumatik z jedoucího auta, aby to na konci natřel samotnému Hitlerovi. Taková odpočinková záležitost, která potěší, ale na kterou zapomenete pět minut po skončení. I když - židovská rodina na Hitlerově oslavě či gestapák prznící francouzštinu - je tu docela dost dobrých vtípků. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že i po 37.letech po 2.svět.válce je parodie na nacistickou éru stále zajímavé téma. Musím uznat, že režie zvládla úmysl velmi dobře, zvláště se mi líbila hudba v Hitlerově vile, kdy Židé hráli "jidiš" muziku a Tyroláci to okamžitě přetransponovali do jiné stupnice a byl z toho "Tirolwalzer". To mělo břink a já se bavila výborně. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Není snadné dělat si legraci z pronásledování Židů v hitlerovském Německu, a to dokonce ani v podání takového esa, jakým byl Belmondo. Sice ten film vytáhl o cosi výš, než by se to povedlo komukoliv jinému, ale na řadu jeho mnohem povedenějších filmů to stejně nemá. Kdyby scénář psal takový Jaroslav Hašek, to by asi byl jinačí humor. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Belmondo sa teda nebabre ani s Hitlerom. Nadštandardná porcia zábavy, ktorá spočiatku vyzerá ako typická paródia. A vlastne to tak až do konca zostane, akurát sa k tomu pridá skvelá dobrodružná časť, kde autonaháňačky, bitky a prestrelky nepatria k ničomu zvláštnemu. Posledných pätnásť minút je úplne dokonale vtipných, čo scéna, to skvost, najmä dvojrola Güntera Meisnera ako Hitlera jeho sestry Angely je nezabudnuteľná. A treba spomenúť aj podmanivú titulnú melódiu. 85%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

První film, kde jsem slyšel Belmondův originální hlas. Lidičky, já si chvíli myslel, že mám snad vlčí mlhu. Jeho hlas je úplně něco jinýho, než Krampolův nebo Moravcův nebo Třískův, kterými ho u nás zásobují. Mnohem jemnější a občas bych až řekl zženštilej (což ale může být způsobený srovnáním s drsnými českými dabingy). K filmu: Neznám komedii, kde by si z Hitlera jmenovitě dělali takovou prdel jako tady (snad kromě Zítra vstanu a opařím se čajem - odkaz zde) a kde by se jim ta sranda tak dařila. Například scéna v knihkupectví je nezapomenutelná. Málem jsem pukl smíchy. ZOLLA! VERBOTTEN! KANT! VERBOTTEN! HITLER! VERBOTTEN! NEIN! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Většina záběrů byla natočena v Rakousku, především ve studiu Bavaria v Mnichově. Chata použitá jako Hitlerova nebyla vyrobena z kartonu a nese jistou podobnost s originálem. Nábytek, schodiště a paseka byly reprodukovány identicky. Velký arkýř v originále byl však vyšší a na rozdíl od filmu jste do něj nemohli nahlížet zvenčí, jak to dělá Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo). Belmondo, který se vždy velmi angažoval ve světě boxu, byl pevně rozhodnut, že většinu boxerů v olympijském týmu by měli hrát skuteční mladí boxeři. Natáčení pak skončilo v Berlíně. (classic)
  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)
  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)

Reklama

Reklama