Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctová zameniteľná francúzska krimi. Šablónovitý scenár, drsný Belmondo, prestrelky v Paríži, proste stávka na divácku istotu. Film je charakteristický tasením zbraní ako vo westernoch, rozdávaním belmondových rán, množstvom áut a peknými ženskými. Má ale solídne tempo, genius loci Paríža a Belmonda. O čo ide, mi bolo šumafuk. ()

Hadriel 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s Belmondem. Prostě to co mu jde nejlíp. Bez něj by to ale nebylo tak dobré. Tyhle policejní filmy z 70. až 90. let mě baví. + Belmondo je prostě super tvrďák. Nemůže hrát nic jiného než takovéhle overly manly frajery, kteří si se vším poradí, s nikým se nepářou a ženy jim padají k nohám. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Smutek poldy netrvá nikdy dlouho, obzvláště, když drží v ruce brokovnici.. Belmondo s tváří ozdobenou vráskami se už nepouští do žádných velkých kaskadérských akcí, avšak mrštnost jazyka zůstává zachována. Ať už k troušení sarkastických hlášek, či polaskání vnadných dam, i když v tomhle směru mu dovedně zatíná tipec jeho malý kmotřenec z rodu cockblockerů. Ostatně, na nějaké muchlování není čas, když si Schneider běhá po svobodě.. Není pochyb, že se Bébel s rolemi neúprosných komisařů, co pro ránu a vtipnou hlášku nejdou daleko, rozloučil navýsost důstojně. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh neobyčejného člověka. Smrtí parťáka Belmondo velmi zhořkl a jeho život nebyl ono. Svou trpělivostí dostál toho, co si v duchu a každým dnem předsevzal. Akce byly napínavé, Belmondo byl klidný a mrštný suverén. Děj byl veden také dobře s patřičnou zápletkou. Pařížské scenérie jsou nádherné, o Pigalle nemluvě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean -Paul Belmondo sa predstavuje v roli drsneho policajta, ktory ma vysetrit vrazdu a ako je u Belmonda vo filmoch castym zvykom, servitku pred usta si rozhodne neberie. A jeho metody su tiez jedny z tych drsnejsich a brutalnejsich. Reziser Jacques Deray /Motyl na rameni/ sa vyzna do reziserskej prace, Belmondo je drsny a vie aj hrat. Dialogy na urovni, ale niektore akcne sceny posobia na mna az samoucelne, niektore zase nie. Osobne suboje tiez na urovni, ale mohli byt prepracovanejsie, a realnejsie. Exteriery na urovni, ale miestami som sa dost nudil. Pan Belmondo vsak este na svoju 55 -ku zvlada akcne sceny obstojne, aj ked vidno niekedy uz urcite veci -postupujuca staroba?. K nespornym kladom filmu vsak patri ten fakt, ze je to kvalitna filmarska produkcia, ktora nesuvisi s Blbowoodom /pardon, chcel som napisat Hollywoodom/. Da sa pozerat, hoci za najlepsie Belmondove filmy povazujem Muz z Acapulca, Muz z Ria, 100 000 dolaru na slunci a Le Cerveau. 76 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama