Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před Belmondem smekám, o tom žádná. Ale tenhle film je teda hotová tragédie... První půlka ještě docela šla, vejlet do Himalájí atd, docela zábavný. No, ale pak se to zvrhlo v tragickou francouzskou přehnanou komédii, ještě navíc uječenou v tu dobu už sem toho měl plný zuby. Muž z Ria - dobrodružná pecka, Muž z Acapulca - pecková komedie s prvky dobrodružství. Muž z Honkongu - strašlivá střeštěná komedie. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Životem znaveného playboye Arthura Lempereura dostihne na jachtě v Hongkongu zpráva, že jeho akcie na burze jsou bezcenné. To ho jen utvrdí v omrzelosti životem. Jeho přítel Mr. Goh ho přemluví, aby uzavřel vysoké životní pojištění ve prospěch své snoubenky a Mr. Goha. Pak Arthur potká temperamentní Alexandrinu a změní své plány, ale je pozdě. Na útěku před bezohlednými vrahy prožije páreček neuvěřitelná dobrodružství. Jean-Paul Belmondo exceluje opět v hlavní roli, tudíž tu je mnoho akce, kaskadérských kousků, humorných scén a samozřejmě i vtipných dialogů. Vedle sebe má krásnou Ursulu Andress a neodolatelného Jeana Rocheforta (s lahůdkovým hlasem Miloše Kopeckého). Co předvádí Bebel na tom bambusovém lešení, se hned tak nevidí, Jackie Chan se nechal určitě inspirovat! Humorná dvojka Paul Preboist/ Mario David, taky nemá chybu. Hudební téma co zkomponoval Georges Delerue, dokonale koresponduje s děním ve filmu. Belmonda tady netradičně v původním dabingu mluví skvostný Vladimír Brabec. ()

Reklama

kabul 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi dávno a mal som vtedy o ňom väčšiu mienku. Teraz, nech sa všemožne snažím, nenachádzam dôvod dať mu viac ako 2*. Ku koncu, niekedy okolo toho ako Belmonda pustili z basy, som sa aj zasmial a ak by bol koniec v podobnom štýle, tak by dostal lepšie hodnotenie. Ale takto nie. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela velká slabota a trapárna. Spíš než na ději si tvůrci dali záležet na kaskadérskejch kouscích po celé planetě. Prej to bylo podle Julese Vernea, ale pochybuju, že ten by takovou kravinu vymyslel. Belmondo dělá co může, ale mockrát jsem se u toho nezasmál - možná když byl v převleku za striptérku nebo když házel tou jeho šílenou patkou. Jinak ty jeho pády a skoky sice taky někdy pobaví, ale tady jde vidět, že je často dělá schválně a už to neni vtipny. Taky blbej českej dabing tomu moc nepomohl - přišlo mi to, jak kdyby ho daboval Vladimír Brabec, což se k Belmondovi moc nehodí. Jinak je to typická francouzská splašená komedie, kde nechybí hromadná sřážka aut, láska ke krásné ženě, dva nevtipní pitomci z pojišťovny a nakonec všechno dobře dopadlo. Dobře? U mě moc ne... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Chápu Ursulu Anderss, že ji při natačení tohoto okouzlil svoji schopností ji rozesmát což vedlo k tomu, že se načas stali párem. Mnohem delší čas snad budou jejich postavy Artur Lempereur a Alexandrine Pinardel vytvářet smích na tvářích generace diváků celého světa. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Po překvapivém trumfu s filmem Muž z Ria (1964) chtěl Phillippe de Broca vytvořit velkolepý, nevídaný film, který ho ve všem předčí. Diváci ale Mužem z Honkgongu nebyli moc nadšení a kritici nad ním doslova ohrnovali nos. Jean Rochefort, který ztvárnil roli sluhy, film také zkritizoval. Prohlásil, že není dobře natočený a situace v něm jsou laciné. (Pierre)
  • Během natáčení v Hongongu se Jean-Paul Belmondo (Artur Lempereu) a jeho blízcí kamarádi a kolegové jako obvykle předháněli v kanadských žertících ("až se místo ředitele hotelu povážlivě otřásalo a my se milosrdně uklidnili"). Při jednom pozdním večeru se Belmondo s kamarádem rozhodli, že si podají režiséra Philippa de Brocu, který právě kdesi poklidně večeřel s producentem Mnouchkinem. Požádali jednoho z asistentů, aby mu zavolal a upozornil jej, že se ti dva prohánějí diskotékou v suterénu hotelu úplně nazí a dělají problémy. Režisér už podobné situace znal a hned se vydal do akce. Ne ovšem, aby je zarazil, ale aby se nenechal zahanbit a naopak se k nim přidal. O chvíli později se tedy na diskotéku, mezi poklidně tančící hosty, vřitil nahý muž... a spatřil své kamarády, kterak se na něj zubí v elegantních oblecích, s kubánskými doutníky v ústech. (NIRO)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Julese Verna „Číňanovy trampoty v Číně“. (sikky)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama