Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

HAL 

všechny recenze uživatele

Největší problém Muže z Hongkongu je že hlavní hrdina je napsaný jako tak trochu nesympatický kretén - těžko mu pak nějak zvlášť fandit, zvlášť když příběh filmu se omezuje na sled groteskních gagů bez velkého významu a vyústění. Aspoň trochu to zachraňuje aspoň Ursula Andress, která je pořád stejná bohyně jako v o pár let starším Dr. No. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Další ze šíleně ztřeštěných dobrodružných komedií, plná absurdních situací a kaskadérských kousků samotného Belmonda. Podobně jako u Muže z Ria, i tady se fantazii meze nekladou. Broca s Belmondem byla parádní dvojka a je vidět, že si spolu rozuměli, když spolu natočili více filmů. Však jejich řádění a extempore popisuje Jean ve své knize "Mých tisíc životů" a kolikrát jsem fakt nechápal, jak se tihle dva týpci navzájem hecovali a co všechno na hotelech prováděli:). Zde se Bébel během natáčení seznámil s Ursulou Andress, se kterou potom sedm let žil. Nesmím opomenout naprosto geniální dabing z roku 1967, který celému snímku dodává opravdu jinší rozměr. Vladimír Brabec jako Belmondo v pohodě konkuruje Třískovi, Krampolovi i Moravcovi, kteří ho také dabovali. Další jména jako Miloš Kopecký, Jana Dítětová, Zdeněk Dítě, Lubomír Lipský, Vladimír Šmeral, František Hanus, Otomar Korbelář, Vladimír Hrubý, Oldřich Musil - to je něco tak dokonalého, oni nejenže dabují, ale u toho i hrají!! Umění slova, o tom to totiž celé je! Stará nepřekonatelná škola, nesrovnatelná s dnešní dobou!!! Pozor na druhý dabing z roku 1999, kterej je o ničem!! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Málo platné - i když se snaží, "Muž z Hongkongu" není "Mužem z Ria" (1964) ani "Mužem z Acapulca" (1973). Je napěchovaný spoustou nápaditých veselých momentů, ale taky se přehnaně předvádí bez ohledu na další vývoj zápletky - dokonce by se dalo říct, že svou neukázněností občas vyvolává spíš zmatek ... pokud ovšem nedostal za úkol realizaci menších i větších oslích můstků k překonávání rozličných terénních nerovností vyskytujících se mezi jednotlivými scénkami ... a scenériemi. Přitom nikterak nebazíruju na vzhledu onoho muže, třebaže jeho zevnějšek při několika z nesčetných eskapád dojde značné úhony - aby byl hned v navazujícím záběru prostý sebemenší poskvrnky. Na druhou stranu - přes všechny zmíněné nedostatky se jedná o podívanou nadprůměrně zábavnou ... pro dny všední i sváteční ... 3,5* ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italský dobrodružný film, v němž hraje J. P. Belmondo znuděného milionáře Arthura Lempereura, jenž si neváží svého života. Podepsal smlouvu, že v případě jeho smrti dostane značný finanční obnos rodina jeho snoubenky Alice Ponchabertové (V. Lagrange) a jeho exotický charismatický přítel zvaný Mr. Goh (V. Inkijinoff narozený v Irkutsku). V okamžiku, kdy se se svou lodí na plánované cestě kolem světa zastavili v Hongkongu, ziskuchtivá a nemorální snoubenčina rodina si zaplatí k usmrcení svého živitele služby místního nesmírně otylého mafiána. Současně však bohatstvím znuděný hejsek s nepraktickým účesem potkává velmi půvabnou tanečnici a striptérku Alexandrine Pinardelovou (U. Andressová), jenž ho oslní svou krásou a způsobí, že hlavní hrdina má chuť i nadále užívat pozemských radovánek. Půvaby švýcarské krasavice dokonce omámily během natáčení Belmonda natolik, že v soukromém životě opustil svoji manželku Elodie a strávil s Ursulou několik let. Zbytek snímku P. de Brocy vyplňuje unikání Belmonda a jeho skupiny před pronásledovateli, přičemž jeho společnost tvoří už zmíněná Alexandrine, dále jeho věrný komorník Leon, nerozlučitelný druh a Belmondův přítel J. Rochefort a podivná dvojice mužů ve složení P. Préboist, komik s nezaměnitelnou tváří a neznámý Američan J. Hahn, jejíž smysl mi zůstal utajen. Belmondo zde mohl bohatě uplatnit jak své kaskadérské a akrobatické umění, tak své typické komediální znaky, jimiž byl snímek přeplněn. Přesto však ho hodnotím z trojice de Brocových ´mužů´ jako jednoznačně nejslabší, zejména kvůli slabému a místy nejasnému příběhu a domnívám se, že vysoký rozpočet, jenž měli autoři k dispozici, zůstal nevyužit. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vždy se mi pletly tyto tři filmy - ‘Muž z Ria’ (‘L’homme de Rio’) (1964), ‘Muž z Hongkongu’ (‘Les tribulations d’un chinois en Chine’) (1965) a ‘Muž z Acapulca’ (‘Le magnifique’) (1973). ´Muž z Hongkongu´ je bláznivá komedie, kde všechno rychle plyne bez chvilky přemýšlení. Hodné postavy se mění na zlé a naopak. Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) je roztržitě roztomilý a mrštný. Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) je velmi hezká, ale špatná herečka. Naštěstí v tomto všeobecném frmolu na tom až tak nezáleží. Po mnoha letech jsem Arthura a jeho partu opět shledala zábavnými. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Detektivové Stoleté Cornac (Paul Préboist) a Roquentin (Mario David) při automobilové honičce nasedají do červeného taxi. Při následující hromadné nehodě vylézají z havarovaného černého automobilu, aby vzápětí s ostatními použili stejný taxík, jako na počátku pronásledování. (Robbi)
  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Štáb cestoval do Himalájí dlouhých 37 hodin, přičemž značnou dobu strávil v letadle společnosti Air Nepal, které nebylo právě v nejlepším stavu: po palubě se pohybovala domácí zvířata, dveře „chránil“ provaz a letušce bylo teprve dvanáct let. Štáb tak dorazil značně rozladěný. Korunu všemu nasadil producent filmu Alexandre Mnouchkine, když využil pohledu na zrovna zapadající slunce a rozmrzelým Jean-Paulu Belmondovi a Jeanu Rochefortovi pravil: „Vidíte tu krásu? A to ode mě ještě dostáváte zaplaceno!“ (Komiks)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama