Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nepředbíhejme... A jinak, jaký že má mít ten nesmysl smysl? Něco jako "co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim"? Fajn, to by ovšem ten příběh musel mít nějakou základní myšlenku a ne jen zkopírovat a obrátit naruby, bez špetky logiky... a vůbec, odpradávna, kdo se odlišuje, je za to hloupými a zlými trestán, můžeme to odsoudit a spoléhat na to, že nás, co jsme schopni začít u sebe, bude vždycky většina, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat... Tak příště třeba o zrzavých, ju? Nejhloupější kraťas roku 2011, kterému jsem ani nedohlédla na konec. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Málokdy se najde krátkometrážní film, který by dokázal mít tak silnou tématiku a způsobit velké pohnutí. Tohle je určitě jeden z nich. Navíc hlavní dětská herečka to zahrála velmi přesvědčivě. Možná jen příliš krátká stopáž na to, abychom celému tomuto převrácenému světu dokázali přijít na chuť a plně se sžít s problémy hlavní postavy, ale cílený dopad to určitě má. Mám ráda filmy, které mají co sdělit světu. ~(4,2)~ ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Poněkud násilně převrácenej svět. Takhle jednoduchý to prostě neni, no - však kdyby to snad mělo bejt tak normální, kde by se pořád braly ty děti? Takže jo, myšlenku chápeme všichni, i technická stránka působí správně naléhavě, ale přesto je to zkrátka nešikovně podaný. A už těch 19 minut mi přišlo moc, čili se s obavama ptám - ten film v souvisejících má bejt vážně UPLNĚ o tom samym?! ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za sympaticky civilní dětské herce. Ale poselství snímku, které má obrácenou formou upozornit na homosexuální šikanu mi přijde jako zbytečné dramatizování a parazitování na "problému", který ve skutečnosti v současné době minimálně u nás v podstatě již neexistuje. I osobně znám ze svého okolí několik spokojených homosexuálních párů, ke kterým se naopak lidé chovají spíš s křečovitým respektem, protože se bojí, aby náhodou nebyli vnímáni homofobně. Dokonce i legistativně už se situace ve společnosti mění, v USA začínají mít i podle nových zákonů homosexuální páry stejná práva. To, že v pubertě svoji orientaci nebo jakoukoli odlišnost od stáda ještě člověk nedokáže plně zpracovat a to, že děcka jsou samozřejmě zlomyslná stvoření, která si ráda smlsnou na jakémkoli outsiderovi, je věc jiná. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Není jednodušší sociální satyra než udělat inverzi skutečnosti. A to i přes to, že vlastně v mnoha smyslech (pro inteligentní uvažující lidi) nebude dávat mnoho principů smysl a tím bude rozbíjet původní děj. V podstatě to není nic jiného než prvoplánový citový apel, který spojuje dogmatismus, pohled na homosexualitu a nakonec i šikanu. A k ničemu v důsledku nepřispěje, jen je to líbivé pozlátko, při kterém se autoři poplácávají na konferencích navzájem po zádech. Tyhle videa nikdy nepřinesly nic prospěšného. Dramatizace a zmatečnost vytváří prostor, pro vlastní interpretaci. Tolerantní lidé budou pohnuti, nenávistní zase uspokojeni s výsledkem. A tak dále. "Love is all you need?" je stejně povrchní jako to, na co se snaží poukázat. Zpracování ujde, ale jelikož jde o poselství, tak je to téměř odpad. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama