Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Poněkud násilně převrácenej svět. Takhle jednoduchý to prostě neni, no - však kdyby to snad mělo bejt tak normální, kde by se pořád braly ty děti? Takže jo, myšlenku chápeme všichni, i technická stránka působí správně naléhavě, ale přesto je to zkrátka nešikovně podaný. A už těch 19 minut mi přišlo moc, čili se s obavama ptám - ten film v souvisejících má bejt vážně UPLNĚ o tom samym?! ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za sympaticky civilní dětské herce. Ale poselství snímku, které má obrácenou formou upozornit na homosexuální šikanu mi přijde jako zbytečné dramatizování a parazitování na "problému", který ve skutečnosti v současné době minimálně u nás v podstatě již neexistuje. I osobně znám ze svého okolí několik spokojených homosexuálních párů, ke kterým se naopak lidé chovají spíš s křečovitým respektem, protože se bojí, aby náhodou nebyli vnímáni homofobně. Dokonce i legistativně už se situace ve společnosti mění, v USA začínají mít i podle nových zákonů homosexuální páry stejná práva. To, že v pubertě svoji orientaci nebo jakoukoli odlišnost od stáda ještě člověk nedokáže plně zpracovat a to, že děcka jsou samozřejmě zlomyslná stvoření, která si ráda smlsnou na jakémkoli outsiderovi, je věc jiná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je opovrženíhodné pro ženu lehat s mužem mimo rozmnožovací cyklus." Tak to řekla papežka Johanka VII. naprosto přesně. Prostě fotbal je pro holky, kluci mají divadlo, pro muže je hřích toužit po ženě a mně bylo z této šikany lehce nevolno. Asi si najdu chlapa, abych nebyl obviněn z úchylné heterosexuality. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Nikto by nemal trpieť, byť šikanovaný, ponižovaný, z nijakého dôvodu čo sa zrodí v hlúpej detskej hlavičke ... Tento kraťas, i keď možno trošku nadnesene poukazuje na problém z opačnou sexuálnou orientáciou, jedna vec je byť homofób a druhá je byť kretén ... ale celkové posolstvo toho filmu chápem... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Myslíte, že jde pochopit pocity druhého, když vše otočíte vzhůru nohama? Já nevím a trošku jsem měl s logikou v příběhu problém, i když je fakt, že v ortodoxním výkladu bible je sex určen jen k plození dětí. Pokud však změní tento kraťas myšlení zarputilého homofoba, tak je to jen plus a budu rád, když mi napíše :-) Takže dávám průměr a rozhodně by mě nebavilo sledovat tohle téma roztahané na celovečerní film.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama