Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes nějakou tu mezeru v logice má převrácené hlavní téma přesně ten dopad, jaký by mít mělo. V první desetiminutovce jsem se cítil cize, smutně a nepochopitelně odmítaný jako hlavní hrdinka. Ta opatrná touha, kterou okolnosti dusí v zárodku, v tu chvíli zkrátka byla ve mně. Jenže i když forma jede na maximum až do konce, je druhá polovina příliš cíleně vyhrocená a je víceméně jen o tom dát očekávaným závěrem co největší facku. A to při téhle délce tak úplně nejde. Celovečerní verze se buď rychle utopí v jednoduché moralitě nebo mi ukáže geniální generační výpověď. Na zjištění, která varianta to bude, se ale těším už teď. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Nepředbíhejme... A jinak, jaký že má mít ten nesmysl smysl? Něco jako "co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim"? Fajn, to by ovšem ten příběh musel mít nějakou základní myšlenku a ne jen zkopírovat a obrátit naruby, bez špetky logiky... a vůbec, odpradávna, kdo se odlišuje, je za to hloupými a zlými trestán, můžeme to odsoudit a spoléhat na to, že nás, co jsme schopni začít u sebe, bude vždycky většina, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat... Tak příště třeba o zrzavých, ju? Nejhloupější kraťas roku 2011, kterému jsem ani nedohlédla na konec. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

A keby namiesto homosexuality bola v tomto filme prezentovaná trebárs zoofília, pedofília, nekrofília atď, aj tak by dostal 82%? Nie? Ono vzťah muža a ženy ako aj jeho odraz v náboženstve a kultúre sa mení. Niekde je homosexualita tolerovaná viac (vrcholný stredovek) a inokedy menej (1. polovica 20. storočia). Tento film na diváka spustil za 15 min kopu emotívnych scén. Áno, trhá mi to srdce a neznášam, keď je niekomu ubližované. Ale vždy platí, že emócie by mali ustúpiť racionálnej diskusii, argumentom za a proti. A tu boli samé emócie a žiadne argumenty, resp. emócie sa stali argumentmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je opovrženíhodné pro ženu lehat s mužem mimo rozmnožovací cyklus." Tak to řekla papežka Johanka VII. naprosto přesně. Prostě fotbal je pro holky, kluci mají divadlo, pro muže je hřích toužit po ženě a mně bylo z této šikany lehce nevolno. Asi si najdu chlapa, abych nebyl obviněn z úchylné heterosexuality. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Základ u tohoto filmu je přistoupit na myšlenku, že "celý svět" je homosexuální a heterosexuálové jsou bráni jako podivní úchyláci, což mi popravdě moc nešlo a viděla jsem na celém tom konceptu spoustu logických děr a mezer. Na druhou stranu chápu, co se film snaží říct. Mně se ale ta forma a nápad nelíbil. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama