Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborná, dnes už klasická kriminálka, jeden z pokladů svého žánru. Všechny ingredience jsou pečlivě vyvážené, propracovaný scénář, chytrá režie, hvězdné herecké obsazení s výbornými výkony, kdy vedle charismatického spolehlivého Gabina září i mladý Alain Delon, který později poklesl do průměru a žil ze své slávy. Neustálé napětí, rafinovanost, někdy humorná nadsázka, která ústí do tragikomické pointy nevydařené loupeže. Vybroušené dialogy a postavy, které nešustí papírem a je možné jim věřit. Kvalitní hudba. Když spočítám všechny pozitivní přívlastky, které jsem použil, není možné dát méně než 90 % a 5 hvězdiček k tomu. Je to prostě snímek z doby, kdy divácky vděčná filmařina nestála na digitálních efektech. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem poslední dobou viděl víc filmů, kde Jean Gabin prosral hodně peněz, takže v tomhle ohledu žádný velký překvapení. Stejně tak i geniální plán na vyloupení casina působí dnes už trochu úsměvně. Do toho se tam motaly bloncky, který se mi, pravda, trochu pletly (Dora Doll, Rita Cadillac, Carla Marlier). Ale má to dobře hláškujícího Gabina, sympatickýho Delona, půvab šedesátek a výbornou hudbu. Exkluzívní závěr je jen třešinkou na dortu, která mě nutí přihodit hvězdičku navíc. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

To se tákle jednou Jean Gabin vrátil z lochu a ve svém věku zjistil, že už má pouze jednu šanci a buď tradá znovu do orlábu a to na furt, anebo do Austrálie a v klidu dožít. Zvolil si schopnýho parťáka Alaina Delona, to von schopný je ale ... posere to? Na to se podívejte. Jedna z nejlepších krimi světové kinematografie s legendární prolézačkou vzduchotechnikou v casinu. Něco jako instruktážní film pro zaměstnance Janka Radotín. Od šesti let mě to velmi bere...a když mi něco v práci spadne do vzduchotechnické šachty, říkám si, on to Alain najde a nechá mi to u bazénu stejně tak jak v této skvělé gangsterce:) ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Krásný kousek francouzské kinematografie. První setkání Jeana Gabina a mladičkého Delona před kamerou. A hned vzniklo nádherné dílko. Klasický nápad o vyloupení kasina, přestože si mnozí myslí, že Delon byl na to moc mladý, ale pro mě svůj part uhrál na výbornou. Arogance, kamenné tváře. Zcela určitě to má svůj náboj a dávku adrenalinu. Tohle mě uchvátilo od začátku až do konce. A ta scéna na konci s plným bazénem bankovek, super! Takové filmy se už dnes netočí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte za "komančov" ako malý smrkáč si pamätám, ako na mňa film zapôsobil a často mi v dospelosti hlavou preletel ten záver s peniazmi v bazéne. Ten je nezabudnuteľný a okrem plávajúcich peňazí som si pamätal Delona. Dlho som nevedel o aký film presne ide, názov som si samozrejme nepamätal, ale utešoval som sa, že na neho skôr či neskôr natrafím. ČT2 nedávno vysielala jeden film s Delonom za druhým, až prišlo na tento a urobil mi radosť. Hovoril som si, že 30 rokov nosím ten záver v hlave, aby som si ho po tak dlhej dobe opäť pripomenul. Bol som spokojný vtedy a som aj dnes. Prvá polovica má pár chýb, ale záver je tak úžasný, že 4 hviezdy musím dať. 80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • V závěru filmu má Alain Delon na sobě džíny a černé triko. Stejně byl oblečen ve velké části filmu Dobrodruzi. (sud)
  • Premiéra filmu proběhla 19. březen 1963 v Paříži v kinech Marignan, Berlitz a Wepler. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama