Reklama

Reklama

Doktor

  • Česko Vojenský lékař (více)
Trailer

Obsahy(1)

Katastrofická vize 3. světové neboli atomové války, kde doktor Després (A. Delon), který už na počátku této hrozné doby přišel o veškeré své sny, se zamiluje v nemocnici do zdravotní sestry. I přes rozdílnost povah mezi nimi vznikne silné citové pouto. (MVanis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Základní premisou tohoto filmu je, že štěstí neexistuje. A když, tak jen na pár chvil a pak zase přichází temnota. Velmi skličující film s mimořádně trýznivým závěrem. Přestože se průběh filmu nese v takovém klidném tempu a z absolutní skepse se postupně mění v pozitivně laděný příběh, tak posledních dvacet minut Vás zničí, včetně Vašich představ o štěstí. Bylo mi dost smutno. Současně Delon ve velmi netypické roli. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Delon mi do téhle role nějak nesedí. Pravda, je to MASH, ale po čertech moderní a současný.Tedy ve své době.Dále mne jako bývalého profesionála zaujala struktura nemocnice.V té době se u nás stavěly stany, zatloukaly kolíky, topilo v kamnech dřevem.Tady jsou operační sály v logicky sestavené stavebnici z kamionů.A myslím, že v 60.letech ve Vietnamu už helikoptéry přenášely celé funkční operační sály v kontejnerech.A personál je následoval obdobnou cestou.Ale zpátky k filmu.Do tohoto prostředí se režisér pokusil zasadit cosi, co připomíná Nemocnici na kraji města.Tedy částečně.Mezitím se jednotliví protagonisté pokoušejí filosofovat o náboženství,politice, medicíně a lásce.To vše zabaleno do zeleného sukna.A kolem toho nechal klokotat jakýsi blíže nedefinovaný konflikt mezi kýmsi a kýmsi.Jen, aby to mělo grády.A pan Delon se v tom pohybuje poněkud nepatřičně. Má to snad určitou cenu jako výukový film, jak by asi mohla vojenská nemocnice fungovat. Ale fabule je banální a nudná. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Z tohoto válečného dramatu si pamatuju bohužel jen fragmenty, v televizi to běželo příliš dávno, ale rozhodně mi z paměti nevymizelo, jak silně na mě v dětství příběh z 3. světové války zapůsobil. Bylo to syrové, depresivní, trochu jako M*A*S*H v jakože "sci-fi" kulisách (dnes by byly spíše historické) a bez humoru, jen krev, beznaděj a Alain Delon v hlavní roli unaveného chirurga. Docela ráda bych tento film viděla znovu. Prozatím dám na své někdejší silné dojmy - 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po právu zapomenutý film. Příliš umělohmotný, sterilně natočený. Má sice silný námět, pohrává si s myšlenkou 3. světové války v Evropě a nahlíží na ni očima lékaře ve vojenské polní nemocnici. Jenže divák po drtivou většinu stopáže nemá pocit skutečného života, skutečné bolesti, špíny, nejistoty a strachu. Obvykle to vypadá jako vojenské cvičení s novou technikou, kdy se všichni zúčastnění snaží naplnit jeho scénář. Alainu Delonovi psychologické herectví typu, které vyžaduje tento druh snímku, nikdy moc nešlo a toho muže, který víc než se životy svých pacientů zápasí s přijetím reality všeho, co se kolem něj odehrává, mu zkrátka nevěříte. Dialogy příliš často šustí papírem. Zkrátka a dobře, tenhle film nechť ať dál odpočívá někde v archívu. Celkový dojem: 40 %. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Wůůů, nečekaně zvláštní projekt. Vize světa za pět let, v němž v Západní Evropě zuří třetí světová válka. Francouzští vojáci cedí krev, nikoliv v Alžíru, nebo v Afghánistánu, ale na domácí půdě. V jedné větě je sice naznačováno, že se neválčí ve Francii, podle mě ale chyba vznikla buďto překladem, anebo je to jenom milosrdná lež vůči hlavní cílové skupině, francouzským divákům. I přes nový dabing (mnohem starší Pavel Trávníček na Alaina a Jitka Ježková/no comment) atmosférická a nehumorná verze M.A.S.H., v níž českému divákovi Aldu připomíná i hlavní hlas. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama