Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (194)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná a vtipná komedie s kapkou ztřeštěnosti a škodolibosti pro neodbytný svět médií a pletichařský svět politiky. Učitel matematiky Pierre Durois (dobrý Pierre Richard), díky své naivní roztržitosti a vtípku svých dospívajících žákyň, rozviřuje život svého malého městečka, které lační po senzacích. Obzvláště jeví-li se učitel jako milenec herecké hvězdy Jackie Logan (Jane Birkin). Začíná hon novinářů v čele Albertem Renaudinem (Julien Guiomar) a jeho synovcem Patrickem (Henri Guybet) po senzačních podrobnostech a detailech. Začíná popírání a zahalování domělé pravdy stranou starosty města Huberta Durois (Claude Piéplu), který byl otcem Pierra. Další zajímavé postavy: žárlivá Pierrova snoubenka Danielle (Danielle Minazzoli), tělocvikářka, puritánský ředitel gymnázia (Jean Martin) a skutečný milenec Jakie Harry Welsinger (Clément Harari). Roztržitá, bobtnající, usmiřující a bouřlivá ve svém závěrečném finále, se škodolibým nadhledem k přetvářce a lačnosti po každé zdánlivé senzaci. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Stále uvažuji jestli 5 hvězdiček nebo čtyři . Ke každému hodnocení mám svůj důvod . Čtyři hvězdy , asi za to , že např . Uprchlíci jsou ještě lepší , ale nakonec dávám pět , protože je ten film maximálně vtipný , má skvělé dialogy , skvělé momenty a pak především Pierra Richarda , který těch pět hvězd jasně potvrdil . Jedna z jeho nejlepších a nejvtipnějších komedií !!!!! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie? Hmm, kdyby se postavy chovaly bláznivě... jenže jejich jednání je vyloženě hloupé a budí spíše touhu nasypat jim arsenik do vína, než se smát. Že navíc těžko rozdýchávám Richardovo afektované „herectví“ je druhá věc. Scéna z hodiny matematiky svou povědomostí ovšem pobavila královsky. 70% Zajímavé komentáře: Faye, Frenegonda ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako nesmělý učitel (určitou dobu s nádherně růžovými kudrnatými vlasy) v půjčeném žlutém autíčku jedoucím za útočícími indiány, jeho otec starosta před volbami, do toho snoubenka tělocvikářka a mladá herečka - hvězda právě natáčeného westernu - se svým leopardem. To všechno by nemuselo vůbec fungovat, kdyby se režie nechopil legendární Claude Zidi (režisér takových pecek jako Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko, Velký bazar...). Takhle je Hořčice mi stoupá do nosu skvělá komedie s pitomým českým názvem, zato plná dobrého humoru ostrého jako křen:)) Ukázka (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=iNuYfA5puM0 ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejpovedenějších komedií s Pierrem Richardem. Navíc je tu kouzelná Jane Birkin (natočili spolu jetě výborný film Náhradník). Po celou hodinku a půl se rozhodně nudit nebudete, uvidíte Richarda kupř. s fialovými vlasy, jak projde zdí nebo jak dostává tik při pití kávy. Tento humor se mi líbí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama