Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš ztřeštěná komedie naplněná ohromnou spoustou neustálých (ne)komických zvratů, nutící zúčastněné hrát improvizační divadlo. Zrovna o Pierrovi jsem se tento víkend bavila s přáteli, takže jsem na tuto konverzační komedii s chutí mrkla. Tohle ale nebyl zrovna můj oblíbený šálek houbičkového čaje. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že k dobrému filmu není potřeba ani tak bohatá výprava, ale především kvalitní scénář. Na prostoru dvou bytů a chodby domu se odehrává příběh několika sousedů a známých založený na řadě nedorozumění vedoucích k žárlivosti. Jak jsem již zmiňoval u filmu Roztržitý, i zde platí, že méně je více. A Emmanuelle Béart je naprosto rozkošná a k nakousnutí... Nevíte náhodou někdo autora a název úvodní písně? Kdyby jo, napište mi, prosím... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miláčku, není to, jak to vypadá, aneb vysvětlujte manželovi sousedky, že uvnitř jejich skříně v ložnici čekáte na tramvaj, či zrovna vykonáváte své povolání sčítacího komisaře molů.. Tahle premisa, Velký blondýn s dvěma pistolemi a jedním zapalovačem a samozřejmě průvan v hlavní roli ztřeštěné komedie, které by spíše slušela divadelní prkna. Pochvala pro P.Olivu za dlouhodobě vynikající dabing P.Richarda a taky pro R.Bohringera, který se role cholerického žárlivce, kterému z levého oka kouká láska až za hrob, do kterého vás položí kvůli vraždě, co mu kouká z pravého, zhostil náramně.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl jediný, který jsem s Pierrem viděl jenom jednou - dnes ve vlaku - a hodně jsem si ho užil. Strašně mi připomíná současné konverzační francouzské komedie, které se odehrávají na malém prostoru (Jméno, Co jsme komu udělali atd.). Tohle ale bylo perfektní hlavně tím, že Pierre je zde pouze součástí, nemá dominantní roli a tak si můžeme užít i dvě nádherné francouzky nebo vtipné policajty. Škoda jen, že se to posledních 20 minut už dost opakovalo a celkově to ztrácelo tempo, ale na 4 hvězdy úplně bez problému. Doporučuju! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiný film s poněkud jiným Pierrem Richardem. Není zde za roztržité hovado, za nedošuka, který všechno poplete. Je respektovaná osobnost, umělec. Ale pořád je v něm trochu toho smolařství. Navíc totiž na sebe nestrhává pozornost jen Pierre Richard sám, ale skutečně každý jednotlivý herec této takřka inscenační komedie. Alfou omegou celého filmu jsou průvanem zavírané dveře jednoho podlaží činžovního domu v Paříži a především jejich majitelé. Roztodivný pár (mladá dívka a chorobně žárlivý starší muž) a nakonec zamilovaný výtvarník Richard, který vyčkává příchodu své femme fatale. Vše se pochopitelně natolik zkomplikuje, že životy zainteresovaných postav nebudou už nikdy tak jako dřív. Skvělá francouzská komedie, která dovede pobavit i po miliontém zhlédnutí. Kouzlo spočívá v detailu. Pokaždé se dovedu smát nějaké nově objevené maličkosti. Pro mne nejlepší film s Pierrem Richardem a klidně bych se nebál říct, že i moje nejoblíbenější francouzská komedie vůbec. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama