Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý čas celkem fajn zábava se sexy Emmanuelle Béártovou, démonickým Richardem Bohringerem a tradičně roztomilým Pierrem, I dveře se své role ujaly zodpovědně.  Klasická divadelní komedie z jednoho domu, s příjemnou atmosférou, které jenom v poslední třetině už docela dojde dech, až na skvělý popis bydlení ve třech. Ale nejlepší je vysvětlování pistolí. Něco podobného už je známé z Růžového pantera, ale tady to vytvořilo v kombinaci s policajty, Pierrovým pomatem vysvětlováním, přerušováním ostatních a příchodem přítele skvělé číslo. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v další bláznivé komedii, tentokrát ve stylu italských komedií, ve které si opět zahraje sám sebe. Tichého, plachého a slušného muže, kterému se bohužel nevyhyne žádné neštěstí a slouží jako magnet pro přitahování smůly. Výtvarníkovi, který se bojí vyznat city své lásce a měsíce čeká na moment, kdy by jí mohl poznat, se naskytne obrovská příležitost. Jeho vyvolená si s ním domluví schůzku u něj doma, přípravy vrcholí, ovšem do idylické přípravy se vloží žárlivý soused se svojí mladou ženou a aby toho nebylo málo do této situace se připlete také manžel dotyčné ženy.. Náhle se děj zvrhává v nekontrolovatelnou zábavu, která se točí okolo nevěry, která nikdy neproběhla. Film má svižné tempo a bavil mě od začátku až do trochu očekávaného konce. Obzvláště scéna s policisty a pistolí, která je a není zapalovač. Výborný výkon Pierra Richarda, který doplňují výborně vybrané herečky a šílený soused. Celkově tuto komedii hodnotím jako výbornou komedii, kterou zejména ocení fanoušci Pierra Richarda, jelikož na jeho výkonu celý film stojí. Poděkovat musím České televizi, že stále vysílá a kupuje nové filmy tohoto oblíbeného francouzského komika. Moje hodnocení 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeden výtah, Pierre Richard, Richard Bohringer, Emanuelle Béart a divadelní aranžmá. Pierre Richard je jako vždy dokonalý. Richard Bohringer je jako žárlivý manžel dokonalý. Emanuelle Béart jako vilná a mírně naivní mladá manželka je dokonalá, věčně bouchající dveře od bytu jsou poměrně dobrý a zároveň vděčný nápad, ale zvolený minimalismus, který v sobě nezapře divadelní předlohu, se po nějaké době omrzí a film pak ztrácí spád i vtip. I tak jde o milou komedii, která se snaží upřímně pobavit. Francouzské komedie vždycky měly svou kvalitu. Tahle je trošičku fádní až obyčejná. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miláčku, není to, jak to vypadá, aneb vysvětlujte manželovi sousedky, že uvnitř jejich skříně v ložnici čekáte na tramvaj, či zrovna vykonáváte své povolání sčítacího komisaře molů.. Tahle premisa, Velký blondýn s dvěma pistolemi a jedním zapalovačem a samozřejmě průvan v hlavní roli ztřeštěné komedie, které by spíše slušela divadelní prkna. Pochvala pro P.Olivu za dlouhodobě vynikající dabing P.Richarda a taky pro R.Bohringera, který se role cholerického žárlivce, kterému z levého oka kouká láska až za hrob, do kterého vás položí kvůli vraždě, co mu kouká z pravého, zhostil náramně.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama