Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý válečný dopisovatel Bastien Grimaldy je jednoho večera přepaden a následně začne být pronásledován neznámými zločinci. Když jednoho večera opět zazvoní telefon, dostane Bastien nabídku, aby si zpět koupil svůj bývalý život. Protože policie jedná váhavě, rozhodne se Bastien zjistit, kdo za vydíráním stojí. (borsalino)

Videa (1)

Z natáčení  - Lino Ventura

Recenze (56)

majo25 

všechny recenze uživatele

Viacmenej všedné krimi - na triler to nemá ani poriadnu atmosféru, ani väčšie napätie - ktorého príbeh po zhliadnutí rýchlo vyšumí z hlavy. Dopomáha k tomu aj nemastný-neslaný záver, kde sa páchateľ "vyautuje" sám. Jediné, čo film drží nad vodou je Lino Ventura. Ten aj vo vyššom veku ukazuje, že dokáže byť dôstojným ťahúňom. K akcii ho pre istoru už ale príliš nepúšťajú. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Být terčem není vůbec nic, oč by člověk stál, na vlastní kůži se o tom přesvědčí Bastien Grimaldi (výtečný Lino Ventura). Policie se chová značně rozporuplně a tak se musí hlavní postava aktivně zapojit do vyšetřování. Atmosféra snímku, zejména v první polovině, byla bezchybná, plus krásná hudba, filmová spokojenost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak snáď prvý krát som sa stretol na našich obrazovkách so starou francúzskou školou v pôvodnom znení, respektíve s absenciou českého dabingu. Odlišnosť sa prejavuje aj v samotnom filme, kde sa predstavuje v hlavnej úlohe Lino Ventura, tentokrát sa ocitá častokrát na lopatkách a nevie, čo s tým. Spočiatku paranoidný kriminálny triler sa postupne mení skôr na rodinnú drámu a v mojich očiach práve záverečné rozuzlenie v Berlíne je tým skutočným tromfom filmu. Ten sa dovtedy tak trochu vlečie a občas prešľapuje na mieste, situáciu však zachraňuje excelentný Ventura. Nasleduje však konečne poriadna stopa, vďaka ktorej sa príbeh rozbehne a pripraví ďalšie prekvapenia. Pre hlavnú postavu dosť nepríjemné, pre diváka naopak vďačne dramatické. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fryler, ale aj dost horror, a to s Vino Lenturom opat. Nadherny film, Vino Lentura bol vymlateny ani nevie kym poriadne a ani nevedel, co maju dotycni proti nemu. Nahodne stretnutia, nahodne veci sa deju, telefeon vyzvana a ktosi ponuka Vino Lenturovi, aby si kupil spat zivot ...... nasledne sa samotny Vino Lentura pusti do vysetrovania. Genialny film, viac takychto, reziser Klod Pinoteau sa predviedol . 100 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru (tedy kriminálního thrilleru) a filmové epochy 80. let představuje Sedmý terč nepopiratelně nadprůměr, nicméně nadšení není namístě. Jakkoliv scénář v rámci toho, oč se snaží, vcelku funguje a jednotlivé scény vyvolávají zhruba ty emoce, které scénárista zamýšlel, přesto je na řadě míst cítit, jak to drhne. A nejvíc, bohužel, v samém závěru, kdy se příběh přesune do Berlína a napětí má při automobilové honičce městskými ulicemi a v těsném sousedství berlínské zdi gradovat. Lino Ventura byl zkušený matador francouzské kinematografie a na slovo vzatý profesionál. Jeho oblíbená stylizace do pozice tvrďáka, který ke zjednání pořádku a svých práv vlastně ani policii nepotřebuje, tady už naráží na limity dané věkem - vždyť v době natáčení bylo Venturovi bezmála 65 let. Ve scéně, kde složí člena gangu zhruba polovičního věku, se už člověk neubrání vzpomínce na Clinta Eastwooda, jak v Gran Torinu coby vetchý stařeček dal nakládačku o dvě generace mladšímu gangsterovi. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Lina Volongi ztvárnila matku Lina Ventury, přestože byla starší o pouhých 5 let. (Snorlax)

Reklama

Reklama