Reklama

Reklama

Ve tmě

  • Česko V temnotě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Palestinský student Nimer snící o lepším životě v zahraničí potkává v v telavivském klubu izraelského právníka Roye a okamžitě navážou silný vztah. Nimerovo studentské vízum mu zaručuje snadný přechod hranice, ale jak se jejich láska rozvíjí, Nimer je konfrontován s drsnou realitou jak palestinské společnosti neschopné akceptovat jeho sexualitu, tak s nepřijetím jeho národnosti ze strany Izraelců. Napětí se zvyšuje i kvůli Nimerově konzervativní rodině, zejména kvůli jeho bratrovi, který vede skupinu náboženských fanatiků. Když nešťastnou náhodou dojde k vraždě jeho blízkého přítele ilegálně se skrývajícího v Tel Avivu, Nimer musí zvolit mezi svými sny a tím, co cítí k Royovi. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Porekadlo o tom, že dva krát nevstúpiš do tej istej rieky, sa mi v prípade tohto filmu naplnilo do bodky. Príbeh mi totiž veľmi výrazne pripomínal film Ha Buah od Eytana Foxa a tak sa akosi stalo, že Alata ma už nemala čím prekvapiť a ani neprekvapila. To však neznamená, že je to zlý film. Mal proste len smolu v tom, že som niečo veľmi podobné a pre mňa osobne oveľa emotívnejšie a fatálnejšie v závere už predtým videla. Možno je tá podobnosť čisto náhodná a vyplýva z reálií Izraela a Palestíny, nič to však nemeni na tom, že tie moje štyri hviezdičky sú v tomto prípade, len kdesi tesne nad hranicou priemernosti, zataľ čo v prípade štyroch hviezdičiek pre Ha Buah je to opačne, teda tesne pod hranicou piatich hviezdičiek.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakázanej láske, na pozadí ktorého sa riešia vážnejšie témy ... palestínsko-izraelský konflikt, terorizmus, česť rodiny a kultúrne predsudky. Všetko toto som už mala možnosť vidieť v podobnom filme Ha-Buah, ale mne osobne Alata prišla skutočnejšia a mala pre mňa lepší koniec. Veľmi dobre natočené, bez hluchých miest, výborní uveriteľní herci a všetko to podfarbuje skvelý klavír. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem od tohoto snímku čekala trochu více. Měl k tomu všechny předpoklady. Námět ukrývané lásky, které nepřeje prostředí, v níž se zrodila a fešné hochy v hlavních rolích. Už jen z těchto faktorů se dalo vytěžit silné drama. Takto mi z toho vyšel, sice kvalitně natočený i dobře zahraný, ale po obsahové stránce a emoční odezvě spíše průměrný film. Možná jsem čekala větší drsnost příběhu, více propracované charaktery či snad více emotivní a silné scény mezi oběma hrdiny. Nebo možná příběh jejich vztahu má být portrétem "tradičního" vztahu, který se odehrává na pozadí a mezi lidmi, kteří mu jen podráží nohy. Hlavní je zasazení do daného prostředí a nikoliv řešení citových problémů a velké lásky mezi nimi. Děj rychle ubíhá, ale neměla jsem z něj nějak silný prožitek. Ani vlastně nevím, jak moc mi Alata přijde nadhodnocený, ale zhlédla jsem snímky s homosexuální tématikou, které jsou hodnoceny podstatně méně a zapůsobily na mě mnohem silněji, než tento. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Neplánoval jsem, že se zamiluju. Vím jen, že chci být s tebou." Ve tmě v sobě umně snoubí romantické drama s téměř kriminálním thrillerem a zobrazuje nelehkou situaci v Palestině/Izraeli na příkladu dvou mužů, jež dohromady svedl osud. Film má pomalejší rozjezd, pak ale vše začíná nabírat na obrátkách a děj se zastaví až napínavém závěru, který ve mně zanechal hořkosladkou pachuť. Smutně autentické! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* láska mezi občanem Palestíny a Izraelem by nejspíš neprošla ani kdyby šlo o muže a ženu, tak se nemůžeme divit, že u homosexuálního vztahu je to mnohem horší. Snímek je drsný, ale ukazuje realitu jaká je momentálně v této části světa. Díky podobným filmům je člověk rád, že se narodil do civilizované země, kde nemá náboženství a zkostnatělé tradice takový vliv. Co se týče provedení mě však film ani emocionálně nijak zvlášť neuspokojil. Pro mě teda čistý průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama