Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (106)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá špionážní kriminálka, příběh muže, který se po dlouhém oddechovém čase má vrátit do akce, mě zaujal od samého začátku. Hra s divákem či lépe řečeno hra na kočku a na myš mi nedala vydechnout, neb jsem netušila, kdo je ve skutečnosti kočka (predátor). Houstnoucí napětí a utahování smyčky okolo krku hlavní postavy mi vůbec neudělalo dobře.. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nejen stěny mají uši, ale v tomto případě snad i uši poletují jak křidélka kolem vzduchem. Skvělé špionážní drama, které mě sice zpočátku nějak moc nebralo, aby mě pak po chvíli vzalo o to víc. Poněkud neventuriózní konec, nicméně celkem pravděpodobný. Bohužel. Herectví mistra Ventury snad ani není třeba zmiňovat, to je jedna přesvědčivost sama. K tomu pro mě doposud nenaposlouchaný, jako vždy skvělý Morriconův hudební doprovod a přetrvávající móda světle modrých košil. Ještě mám co dodat? ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní thriller, v němž společně s hrdinou nevíte, kdo je kdo a na čí straně stát. Hodně civilně a střízlivě natočené, přesto si uchovávající obrovské napětí a nepředvídatelnost. Pro mě navíc o to zajímavější, že jsme s přítelkyní byli v létě v Curychu na dovolené a tak jsem mohl nasávat atmosféru zdejších ulic i s odstupem. A fakt se to tam zas až tak nezměnilo a švýcarská bankovní city z filmu na vás přímo dýchá. Lino Ventura je chmurně nesmlouvavý, trochu jiný prototyp špióna než je běžné, výborně mu sekunduje Michel Picoli i Bruno Cremer... A závěr vysloužil tomuto filmu v mých očích plných pět hvězd. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Spletitý děj, jenž je postaven na rutinní hře tajných služeb bez pravidel a rozhodně nenudí. Překvapivé bylo pro mě obsazení polské herečky Krystyny Jandy v postavě Anny Gretz, která sice v minimálním využití výkonem neoslnila, ale alespoň potěšila, protože je to moje oblíbená herečka. No a rozhodně bez nadsázky mohu napsat, že když v tom hraje Lino Ventura, (sběratel polibků od krásné Krystyny Jandy), který svojí přesvědčivostí a střídmostí vyjadřovacích prostředků vždy zaujme, tak to samo o sobě stačí jasně na záruku kvalitní podívané. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď je práca špiónov taká neprehľadná, ako tento film, tak im ich prácu nezávidím. Ani po skončení filmu som netušil, o čo išlo tým mladým teroristom, o čo išlo tomu plešatému slizounovi, o čo išlo Piccolimu, o čo išlo Cremerovi (ten asi len plnil rozkazy) a kto stál za všetkými tými vraždami, ani kvôli čomu niekto (netuším kto) "zobudil" Venturu. Je pravda, že som si pri tom aspoň 10 krát zdriemol, no vždy som si to pretočil späť, takže mi nič neušlo. Mám rád filmy, ktoré nútia diváka použiť šedú kôru mozgovú, no musí vám dať aspoň nejaké vodítka, vďaka ktorým si dokážete pospájať tú komplikovanú mozaiku. Tento film je ale ako 1000 kúskov puzzle, pričom každý kúsok je z iného puzzle, čo je teda na filme dosť veľká vada, lebo by mal ako celok držať pokope a dávať aspoň trochu zmysel. Jednotlivé scény sú fajn, realistické, nechýba v nich napätie, ale spolu je to totálny galimatyaš, že buď ani scenárista nevedel, o čo v tomto filme pôjde, alebo to niekto totálne zvrzal v strižni. A spomína sa tu nejaká úžasná pointa, tak by mi ju mohol niekto vysvetliť, lebo netuším o akú pointu ide, koniec bol práveže dosť odfláknutý, keď sa z pomstou hnaného odhodlaného lovca stane tak ľahká lovná zver. Jeden z najhorších Venturovych filmov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Když odjíždí Grenier (Lino Ventura) do Mnichova (cca 36. minuta), je zabírán zezadu a má rozepnuté sako. Hned v následující scéně, kdy je zabírán zepředu, má sako zapnuté. (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) přistupuje k oknu, aby se podíval, jak odjíždí jeho přítelkyně (zhruba patnáctá minuta), má téměř rozepnutou košili, když od okna odstoupí, má ji skoro zapnutou. (Snorlax)

Reklama

Reklama