Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že to není tak dobré, jako Steven Universe, ale nakonec jsem tomu také propadla. Je to skvělé, jen prostě jinak. Parádní postavy, parádní vtipy, zábava při hledání tajných zpráv a luštění šifer a hlavně jeden z nejlepších záporáků za hodně dlouhou dobý. Bill Cipher je dokonalý a měl by být ve více epizodách, však také Sock opera je zatím má nejoblíbenější (ať žije Bipper). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ok. Pre mňa sklamanie roka. Nejdem si brať servítku pred ústa, pretože mi to tu teraz ukazuje 86% a ja som čakal niečo prevratné a originálne. Neuvedomil som si že je to vlastne totálne pre deti. Ale že totálne. Netvrdím že som čakal vulgárny South Park alebo úžasné Brickleberry. Ale nečakal som ani, že je to kľudne vhodné pre deti od 3 rokov. Neatraktívne postavy. Veľmi otravné. Animácia príšerná. Prostredie tiež. Jediný krát som sa nezasmial, pretože píšem, že je tam humor pre predškolákov. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Ale ako vždy som splnil svoj sľub, že keď niečo začnem, tak to aj dopozerám. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Mestečko Záhad, inými slovami, azda najlepší seriál môjho detstva. Ešte teraz si spomínam ako som pred toľkými rokmi tento animák miloval a tešil som sa na každú novú epizódu. Neskutočne ma bavilo objavovať nové záhady a tajomstvá, zoznamovať sa so sympatickými postavami a tajomnými knihami, smiať sa na (väčšinou) parádnych vtipoch, ale samozrejme v napätí čakať na veľkolepé finále, ktoré som videl už najmenej päťkrát. A ja teraz žasnem, že si Mestečko Záhad pre mňa zachovalo svoje čaro aj po takej dlhej dobe a stále ma baví ho pozerať. Síce už to pre mňa nie je také strašidelné ako to bývalo pre moje sedemročné ja, ale stále je tu na čo pozerať. Nemôžem uveriť, že tento seriál je z Disney Channelu, pretože sa ostatnej tvorbe tohto kanálu takmer vôbec nepodobá (česť výnimkám). Za celý ten čas, čo tento seriál bežal mu podľa mňa chýbala iba jedna vec... Tretia séria... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Našel jsem si to na Disney+, a je to parádní animovaný seriál, který má spoustu luxusních nápadu, dobrých fóru a netradičních zápletek. Moc mě to baví a těším se až se pustím do další řady. 8/10 S02 - Druhá řada jede ještě větší bomby, než ta první, navíc přichází zajímavá odhalení a seriál si pro nás schová jedno velmi epické finále. Konec je opravdu silný a dojemný. Tahle parta mi přirostla k srdci a Wendy je top holka. 9/10 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Tvorca Alex Hirsch založil celú sériu na tom, ako so svojou dvojičkou Ariel trávil prázdniny. (mckika)
  • Bezprostredne po zobrazení názvu seriálu na konci úvodnej znelky sa názov objaví ešte raz, avšak hore nohami. (unclejack)

Reklama

Reklama