Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Komentár píše 28 ročný fanúšik hororu, čierneho humoru a odporca komédii. Nepoznám lepší animovaný seriál, ktorý by v sebe zlučoval inteligentný humor a záhady. Postavy prejdú od prvej epizódy vývojom, aký by ste pri Simpsonovcoch čakali márne. Humor funguje niekde na hranici absurdna a detskej roztomilosti. Niektoré epizódy sú viac menej pre deti nevhodné svojou temnnou zápletkou no o to viac sa baví dospelý divák bez predsudkov voči veciam od Disneyho, pretože Gravity Falls sú u Disneyho kategória sama pre seba. Milujem tento seriál a teším sa ako si ho so svojimi deťmi pozriem ešte mnohokrát. 10 z 10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál s velmi tajemnou a zajímavou atmosférou plný nejrůznějších spiknutí, hororových okamžiků, občas nějaké té romance a především se spoustou skvělé zábavy. Tohle se prostě hodně povedlo od úvodního openingu, který je melodický příjemný a zároveň navozuje jisté tajemno, přes charaktery, které i když by si v některých případech zasloužili nálepku klasických stereotypů, tak je jejich potenciál skoro perfektně využit a tak si je člověk dokáže naprosto bez problémů oblíbit až po příběh, který je z počátku episodický a postupně se stává stále více navazujícím až k velkému finále. Navíc si k tomu přidávám hlavního záporáka, který je neskutečně zajímavý už jenom tím co představuje. Zkrátka tohle dílo je jedno velké spiknutí, které vzniklo za účelem mě velmi dobře pobavit, no a když si k tomu přidám i fakt, že mé hodnocení bylo 666. tak to prostě nemůže být náhoda... 9,3/10 ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl a díky tomu jak skvělý tento seriál je tak jsem ho už viděl 3krát. A proč je tak skvělý se ptáte? No, dobrodružství, které zažívají dvojčata Dipper a Mabel během jejich prázdnin u zvláštního, trhlého a stále vtipného strejdy Stana je excelentní. Tento seriál funguje ve všem, od výborného úvodního intra, přes postavy, humor, záporáky, originální a poutavý příběh, fantasy a sci-fi prvky, no prostě všechno a vy si to zamilujete už během první a za mě jedné z nejlepších pilotních epizod EVER, která vystihne tento seriál tak perfektně, že pokud vám první epizoda nesedne, tak už nekoukejte dál. Seriál vám představí obrovské množství postav, a každá postava je unikátní a má skvěle napsaný charakter a příběh, který se průběhem seriálů vyvíjí. Je hrozná škoda, že seriál obsahuje jen dvě série, protože je to tak skvělý, že když začnete koukat tak hned skončíte a po jedné zkouknuté epizodě budete chtít stále víc a víc. MASTERPIECE v animované tvorbě 10/10 ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls je parádní seriálovou pohádkou pro děcka. Ačkoliv je tam tuna odkazů a narážek, které pochopí jenom dospělý, právě caparti si ta fantastická dobrodružství Dippera a Mabel užijí zdaleka nejvíce. Občas se povede nějaký ten vtípek a prostupující konspirační příběh má také slušný potenciál (viděl jsem 1. sérii). Dobrovolně si však zapnu seriál už jenom v případě, hodí-li mi někdo na krk nějakého harantíka. 3,2* ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)
  • Na konci každé epizody je vidět krátký, zdánlivě nesrozumitelný text nebo číslo. Po rozluštění je možné odhalit skrytý vtip nebo referenci na událost v díle nebo v některé z následujících epizod. Návod k rozluštění je ukryt v úvodních titulcích. Stačí si je pustit pozpátku a uslyšíte šepot, který prozradí klíč k rozluštění. Hádanka je v každém díle jiná. (Myath)
  • V 19. epizóde 1. série s názvom „Dreamscaperers“ vykrikuje Gideon v lese na prvé počutie nezrozumiteľné slová. Keď si však túto scénu pretočíme spätne, je jasne počuť, že Gideon opakuje „Backwards message“.
    (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama