Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Možno si pri zhliadnutí tohto seriálu poviete, aká je to totálna kravina. Ja som si povedal presný opak. Aj keď si zrovna nemyslím, že som cieľovou kategóriou pre tento seriál. Ako už možno viete, tento seriál je od Disney. Podľa môjho názoru väčšina animákov od Disney nie je vydarených. V tomto prípade to isto nie je pravda. Seriál má výborné prvky hororu a nezabudnuteľného humoru. Celé dve série čakáte na konečné rozuzlenie. Takmer celý seriál ostávate v pocite, že ste niečo prehliadli. Premýšľate čo tu vlastne nesedí. Pri samotnom závere si poviete, aká to je škoda, že už som došiel až sem. Postavy sa počas seriálu parádne vyvíjajú do finálnej podoby. Škoda ale ďalšiu sériu už asi nikdy nedostaneme. Na jednu stranu to je škoda, pretože mi tento animák prirástol k srdcu. A áno, plakal som keď sa seriál skončil (záverečné titulky boli veľmi ťažké, taktiež posledný súboj bol dobrý - potreboval som si dokonca pripraviť vreckovky). Seriál mi pripomína moje detstvo (6 až 11 rokov), pretože práve tento seriál mi zlepšil náladu, keď bežal na Disney channel. Pre mňa je Mestečko Záhad skvelý seriál, ktorý neomrzí aj po druhý krát. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Rodiče se rozhodnou odfrknout si, a tak pošlou své dvě náctileté děti na prázdniny k prastrýčkovi Stanovi do zapadlého městečka Gravity Falls v Oregonu. A i když to pro Dippera a Mabel vypadá na nejhůř strávené léto v jejich životě, dobrodružství už vykukuje zpoza rohu. Gravity Falls totiž není tak nudným místem, jak se na první pohled zdá. Právě naopak, je plné záhad, nástrah a překvapení, která čekají, až je naši sourozenci objeví, případně se s nimi utkají. Je třeba dodat, že Gravity Falls není tím nejoriginálnějším seriálem na světě, ani nepřináší nápady, které byste nikde jinde neviděli. Přesto vás na dvacet minut týdně zavede do svého absurdního světa, ze kterého se vám nebude chtít odejít. Seriál vysílá Disney Channel, takže na nějaké drsné, vulgární slovní přestřelky zapomeňte. I tak jsou ale postavy příjemně trhlé a příjemně infantilní zároveň. A to nemluvím pouze o Dipperovi a Mabel, ale i o dalších charakterech, prastrýčku Stanovi, který má strach z výšek, jeho spolupracovníkovi Soosovi, jenž je v duchu stále dítětem, Wendy, kterou Dipper (skoro) tajně miluje a dalších podivínech. Občas při sledování zažijete trapné ticho a to hlavně v momentech, kdy se dvanáctiletá Mabel tulí nebo si „roztomile“ povídá se svým mazlíčkem, prasetem Waddlesem, které vyhrála na pouti. Ani to však neberu jako výtku vzhledem k cílové skupině, jež věkem zhruba odpovídá naší sourozenecké dvojici. Že já jsem infantilní člověk, za to autoři samozřejmě nemůžou. Zejména pro nás duchem mladé jsou také připraveny epizody s postavami z osmibitových mlátiček nebo poněkud drsný pilotní díl, ve kterém zahradní trpaslík nekontrolovaně zvrací duhu. Neříkám, že to už někde nebylo (však mi taky byla tahle situace nějak povědomá), ale i tak mě to pobavilo. Animace je přehledná a svět hezky barevný, k tomu se mi líbí i úvodní znělka. Jak jsem dnes navíc zjistil, včerejší jedenáctá epizoda nebyla z první série poslední, naopak by nás jich mělo čekat ještě dalších deset, takže zatím mažu hodnocení, ale je to na čisté čtyři hvězdičky. Říkejte si co chcete, já se totiž hodlám dívat dál. ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Fakt nechápu, jak mohlo Městečko záhad přes cenzory u Disneyho projít. Jasně, splňuje to základní parametry seriálu pro děti. Je to barvené, hodně se to hýbe a animace je roztomilá. ALE! Celou řadu fórů, ne-li přímo většinu, nemůžou děcka pod 15 pochopit, postupně rozvíjející se mytologie by taky vydala na menší encyklopedii a po úvodních a relativně neškodných dílech najedou tvůrci na skoro až hororovou vlnu, monstra začnou být řádně creepy a zápletky vlastně taky. Nebudu lhát. Naprosto to zbožňuju! 9/10 ()

Repa_02 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro děti. Hodně mysteriózní a hodně dobré záhady. V první sérii jsou bohužel díly, které stojí za hovno - jsou to většinou „Mabeliny" díly. První polovina jedničky je skvělá, hlavně díky humoru, je tam daný příběh, ale potom to jde z kopce. Zvedne se to až s posledními dvěma díly, kde se konečně objevil Bill. Druhá série je mnohem lepší než první i když zase je tam pár hrozných dílů. Druhá série více souhlasí s žánry, které jsou uvedené k seriálu (horor je to maximálně pro malé děti). Hodně dobré díly, kde přicházejí na tajemství samotného městečka. Upřímně, divnogedon mě zklamal. Nejlepší díly před tím jako DaM proti budoucnosti, a potom tohle?! Dvojka, která se mi zdála více pro starší se najednou změní v seriál lvl Phineas a Ferb - bylo to až moc dětské a od Billa, podle toho jak říkal že má dokonalý plán, jsem čekal mnohem, mnohem více (mohli tam dát aspoň nějaký krátký souboj se škvrnětem). Jediná postava, která mě nakonec nezklamala, byl Šmébulok, jako jediný hrál v každém díle to svoje, ne jako starouš mc Gaket, kterého nenechali skvělým dementen:((((. Zlejda nakonec taky nedopadl nejlépe a ostatní dopadli ještě hůř, jednoduše škoda pro seriál. Nejlepší díl první série: lovci hlav, druhé série: DaM proti budoucnosti, nejhorší díl první série: šílení kluci, druhé série: amor. Nejlepší postava: šmebulog, nejhorší: Gideon ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Seriál má velice zajímavou a suprovou grafiku. Má to především skvělou zápletku, skvělé postavy (Dipper, Mabel, Stan, Soos, Wendy,...), hudbu, ale nejvíc mě na seriálu zaujali záhady. Já prostě miluju záhady, jinými slovy Mysteries.. Já je zbožňuju. A tenhle seriál je jich má tak tolik, že mě každá epizoda pobaví. V každé epizodě se objevuje nějaká ta záhada, ale asi nikdo netuší, v každé epizodě se objeví i záhada, která tam o sobě nedá ani vědět (= skrytá záhada/tajemství). Kdo by tušil, že zvláštní "oko", které se v podstatě objevuje v naprosto každé epizodě (musíte to prostě postřehnout, proto je to právě ta skrytá záhada) se nakonec stane vážně zajímavou postavou. Gravity Falls je plný velkých záhad a tajemství, která vás nechává napínat, a o to víc se těšíte na nové epizody. Seriál má i 4 krátké mini-série, které jsou více než zajímavé,... jsou prostě zábavné. Mě přijde tato show vážně úžasná: záhady, tajemství,... Gravity Falls. Každá epizoda prostě nějak zaujme, má to spoustu zábavných scén, u kterých se nudit nebudete. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • V dvanástej časti s názvom "Summerween" vystupuje obluda, ktorá sa nápadne podobá postave z filmu Cesta do fantázie (2001). (unclejack)
  • V 19. epizóde 1. série s názvom „Dreamscaperers“ vykrikuje Gideon v lese na prvé počutie nezrozumiteľné slová. Keď si však túto scénu pretočíme spätne, je jasne počuť, že Gideon opakuje „Backwards message“.
    (GTS_PUNK)
  • V štvrtej časti s názvom “Gideon prichádza“ ide Dipper za Gideonom do klubu, ktorého Interiér obsahuje červené závesy a čiernobielo vzorkovanú podlahu, čo je odkaz na seriál Mestečko Twin Peaks (1990). (unclejack)

Reklama

Reklama