Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Komentár píše 28 ročný fanúšik hororu, čierneho humoru a odporca komédii. Nepoznám lepší animovaný seriál, ktorý by v sebe zlučoval inteligentný humor a záhady. Postavy prejdú od prvej epizódy vývojom, aký by ste pri Simpsonovcoch čakali márne. Humor funguje niekde na hranici absurdna a detskej roztomilosti. Niektoré epizódy sú viac menej pre deti nevhodné svojou temnnou zápletkou no o to viac sa baví dospelý divák bez predsudkov voči veciam od Disneyho, pretože Gravity Falls sú u Disneyho kategória sama pre seba. Milujem tento seriál a teším sa ako si ho so svojimi deťmi pozriem ešte mnohokrát. 10 z 10 ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Fakt nechápu, jak mohlo Městečko záhad přes cenzory u Disneyho projít. Jasně, splňuje to základní parametry seriálu pro děti. Je to barvené, hodně se to hýbe a animace je roztomilá. ALE! Celou řadu fórů, ne-li přímo většinu, nemůžou děcka pod 15 pochopit, postupně rozvíjející se mytologie by taky vydala na menší encyklopedii a po úvodních a relativně neškodných dílech najedou tvůrci na skoro až hororovou vlnu, monstra začnou být řádně creepy a zápletky vlastně taky. Nebudu lhát. Naprosto to zbožňuju! 9/10 ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný seriál u kterého jsem se pořádně nasmál. Nápad dvou sourozenců(Dipper a Mabel jsou dvojka perfektní), kteří přijedou do města plné paranormálních jevů k trochu výstřednímu prastrýčkovi Stanovi, byl výborný, seriál má výbornou strašidelnou atmosféru a je parodií na veškeré známé horory či thrillery nebo i na staré lidové legendy. Susoo také výborný takže dávám plný počet. P. S.: Ten malý vepřík je opravdu k zulíbání. EDIT 2020: Karanténa nás zavádí na zajímavá místa a já jsem se rozhodl znovu návštívit tenhle sérial, na které jsem měl z dobu koukání na Disney channel krásné vzpomínky. Co na tom musím ocenit, že zatímco tu je stále celkem vtipný humor a nějaké dospělácké narážky (Diperova internetová historie xD), tak předně tajemná atmosféra, která v kombinaci s humorem vykouzlila opravdu krásný sérial, jenž patří mezi to nejlepší, co můžou dětské seriály nabídnout. Předně oceňuji, že záhady byly vyřešeny uspokojivějším způsobem než LOST a seuqelová trilogie, ale tak už dob Zeměplochy jsem na tohle zvyklý. Příběh dvou bratrů, který byl představen v závěru byl dojemný a poučný a vtipný dohromady. V podstatě to je možná důvod, proč tenhle seriál taky zbožńuji každý díl má určité ponaučení, které děti ocení. Že bychom neměli plýtvat jídlem, že bychom měli být upřímní, ale ne zas moc. Že rodina je důležitá. Že není nic špatného, když chlap je citlvý. Že každá láska nakonec přebolí. A že jendou musíme dospět, ale to neznamená, že končí všechna sranda. Rád jsem to znovu navšívil. ()

Repa_02 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro děti. Hodně mysteriózní a hodně dobré záhady. V první sérii jsou bohužel díly, které stojí za hovno - jsou to většinou „Mabeliny" díly. První polovina jedničky je skvělá, hlavně díky humoru, je tam daný příběh, ale potom to jde z kopce. Zvedne se to až s posledními dvěma díly, kde se konečně objevil Bill. Druhá série je mnohem lepší než první i když zase je tam pár hrozných dílů. Druhá série více souhlasí s žánry, které jsou uvedené k seriálu (horor je to maximálně pro malé děti). Hodně dobré díly, kde přicházejí na tajemství samotného městečka. Upřímně, divnogedon mě zklamal. Nejlepší díly před tím jako DaM proti budoucnosti, a potom tohle?! Dvojka, která se mi zdála více pro starší se najednou změní v seriál lvl Phineas a Ferb - bylo to až moc dětské a od Billa, podle toho jak říkal že má dokonalý plán, jsem čekal mnohem, mnohem více (mohli tam dát aspoň nějaký krátký souboj se škvrnětem). Jediná postava, která mě nakonec nezklamala, byl Šmébulok, jako jediný hrál v každém díle to svoje, ne jako starouš mc Gaket, kterého nenechali skvělým dementen:((((. Zlejda nakonec taky nedopadl nejlépe a ostatní dopadli ještě hůř, jednoduše škoda pro seriál. Nejlepší díl první série: lovci hlav, druhé série: DaM proti budoucnosti, nejhorší díl první série: šílení kluci, druhé série: amor. Nejlepší postava: šmebulog, nejhorší: Gideon ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Krabica cereálií v supermarkete, do ktorej bol vtiahnutý teenager Lee, má na sebe bludisko, avšak nie je možné sa dostať do cieľa tohto bludiska. (tikoos)
  • Ve vyprávění Stana můžeme slyšet o lodi Stano'war. Stejně se jmenuje loď, která se objevila v epizodě Příšera z jezera (2012). (Doomcourier)
  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)

Reklama

Reklama